Apple'dan Türk sansürü!

CHIP Online
02-01-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Biri Türk olmak üzere iki büyük manevi lider, Apple tarafından neden sansürlendi? İşte detaylar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/apple-dan-turk-sansuru_17398.html

Resimlerle: Çin'de 60. yıl kutlamalarından enfes kareler...

Tibet'in manevi lideri Dalay Lama ve Uygurların sürgündeki lideri Rabia Kadir, Apple tarafından sansürleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin yasalarına uyan Apple, Çin'deki iPhone kullanıcılarının bu iki liderle ilgili uygulamaları indirmesini engelliyor. Çin, bu iki önemli figürü ayrımcı olarak sınıflandırıyor.

Dalay Lama, Tibet'in manevi lideri ve özlü sözlerini aktaran, ilham veren basit iPhone uygulamaları Apple App Store üzerinde satılıyor. Rabia Kadir de Uygurlar için önemli bir figür ve onun sözleri de Çin tarafından sansürleniyor. Bu yüzden bu uygulamalar Çin'de indirilemiyor.

Çin sadece bu iki liderin adını ve sözlerini taşıyan uygulamaları engellemekle kalmıyor, ülkede farklı etnik ve dini kimlikler ile ilgili olarak sakıncalı bulduğu internet hizmetlerini, örneğin sosyal ağları ve hatta cep telefonu hizmetlerini kısıtlıyor ve yasaklıyor.

Tüm konu: Apple'dan Türk sansürü!

İzleyin: Çin'den farklı bir iPhone kopyası

Resimlerle: Çin'de 60. yıl kutlamalarından enfes kareler...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu yasaklar nereye gidiyor?

Gürkan
03-01-2010, 13:50   |  #2  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Çin'in kendi çıkarı olunca her şey kendince mubah oluyor ama hoşuna gitmediği bir konuyu gündeme getirip ucundan dokunulduğu zaman kıyamet kopuyor.. Bu ülkenin kendi halkına saygısı yok başka ırktan insanlara mı saygısı, insafı olacak!.. Ucuz iş gücü ile halkını köle gibi kullanıp devleti ve bazı "üst tabaka" insanları zenginleştiriyor.. Sonra ikinci "süper güç" ülke oluyor.. Kendi işine ters gelenleri de katlederek yoluna devam ediyor.. Peki, buna kim dur diyebiliyor?  Uygur Türklerine neler yaptıklarını ve hala yapmaya devam ettiklerini unutmayalım lütfen...