Apple'dan yeni bir iPhone daha mı?

CHIP Online
09-01-2013, 16:50   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yıllardır dedikodusu yapılan ama bir türlü gerçek olmayan bu "farklı" iPhone, bu sefer geliyor mu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... -daha-mi_37958.html

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Apple, piyasaya son çıkardığı iPhone 5 modeli ile ezeli rakibi Samsung karşısında eski büyük zaferlerinden birini daha kazanamadı. Hal böyle olunca, sürekli genişleyen cep telefonu pazarında farklı cepheler açmak en iyi çözüm, mini modeller olarak karşımıza çıkıyor...


İşte bu durumu yakından takip eden "Strategy Analytics"den Neil Mawston, daha önceleri de sıklıkla dedikodusu yapılan ama bir türlü gerçeğe dönüşmeyen, iPhone Mini olarak nitelendirilecek bir cihazın ufukta gözüktüğünü düşünüyor. Düşüncesinin arkasında yatan en önemli sebepse pek tabi Samsung'un 2012 yılı içerisinde akıllı telefon sektöründe elde ettiği net başarı ve bu başarının 2013 için de devam edecek olması yönündeki kuvvetli sinyaller.


Mawston'nun elde ettiği bilgilere göreyse, Samsung 2013 yılı içerisinde akıllı telefon pazarındaki payını yüzde 31'den, 33'e çıkaracak. Apple'ın 2012 yılı içerisinde sahip olduğu yüzde 20'lik pay ise ufak bir artış ile ancak 21 barajına gelebilecek. Kendisinin yaptığı hesabın en kaba hatlarındaysa Apple'ın bu sene içerisinde en fazla 180 milyon iPhone satması varken, Samsung cephesinde hesaplanan rakamın 290 milyon olması yer alıyor.


Verdiği bir röportajda Mawston, iPhone Mini hakkındaki ihtimallerin artmasındaki sebebi şu şekilde açıkladı; "Koreli telefon üreticisi Apple'ı çoktan geride bıraktı. Bu galibiyetteki en büyük faktörse şüphesiz Samsung'un birçok farklı kategoride cihaz üretmesi." 

Tüm Konu: Apple'dan yeni bir iPhone daha mı?

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr