Apple, hacker'larla baş edemiyor!

CHIP Online
13-10-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni iPhone da hacker kurbanı oldu: Geohot takma ismini kullanan hacker yeni iPhone'u nasıl kırdı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... edemiyor_15807.html

Resimlerle: GPS'in iPhone Hali: MD-520

iPhone dünya çapında satış rekorları kırarken, Apple tüm kullanıcıların cihazı kendi koyduğu şartlara uygun şekilde kullanmasını istiyor. Bu şartlar içerisinde iPhone'un hangi operatörler ile uyumlu olduğu ve sadece Apple'ın onayladığı uygulamaların çalışması gibi koşullar yer alıyor. Fakat hacker'lar bu kuralları yıkmak için her seferinde özel yöntemler geliştiriyorlar ve yeni iPhone için de durum farklı olmadı.

İnternette Geohot takma adını kullanan George Hotz yeni iPhone'u da kırmayı başardı. Sadece 30 saniye süren bir işlem sonrasında Geohot'un "jailbraking" yöntemini kullanan iPhone kullanıcıları artık telefonlarına istedikleri tüm uygulamaları kurabiliyorlar. Fakat Geohot'un önceki "jailbraker" uygulamalarından farklı olarak bu kez sadece Windows kullanıcıları bu yöntemi deneyebilecekler. Ayrıca yeni yöntemin yayınlanan sürümü kullanıcıların telefonlarını farklı operatörler ile kullanmalarına da imkan vermiyor. Geohot, bunu deneyen iPhone sahiplerinin telefonlarını bir daha kullanamama riski ile karşılaşacaklarını söylüyor.

Tüm konu: Apple, hacker'larla baş edemiyor!

İzleyin: iPhone protestosu!

Resimlerle: GPS'in iPhone Hali: MD-520

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple, iPhone'un kırılması için daha fazla çaba göstermeli mi?

Ciim
14-10-2009, 10:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj

Apple istese jailbreak denen işlemi çok zora sokabilir ama apple ında işine geliyor. örnek veriyorum

ben türkiyede apple iphone 3gs e turkcell yada vodafone dan almayı planlasam 1500 tl nin üstünde fiyat verseler bana.. bende arasam amerikadaki kuzenimi sorsam fiyatı

o da amerikada 550-600 $ deyince bana ben hesabımı yapsam 600 X 1500=900 tl desem ( ki dolar 1500 lira değil )

600 lira cebime kar olacağını bile bile niye türkiyeden alayım?

tek farkı abd den alınan telefon at&t sim kartıyla çalışmak zorunda TABİ JAİLBREAK yapılırsa zorunluluk kalkar.. ee apple at&t ile anlaşmalı ve kar ediyor o firmadan, e yurt dışındaki adam abd de daha ucuz olduğunu bildiği için ordan almak istiyor NEDEN BU MÜŞTERİYİ kaçırsın?

jailbreak i çok zor hale getirmiyor ki at&t dışında kontratsız satışıda fazla olsun. anlatabilmişimdir umarım.