Apple, Hackintosh'u Atom ile durduracak!

CHIP Online
04-11-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, başına bela olan klon Mac, yani Hackintosh'çuları "Atom bombasıyla" durduracak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... rduracak_16208.html

Resimlerle: Win-MacOS: Kim kimden ne aldı?

Apple hiçbir şey çekmedi Hackintosh'tan çektiği kadar (tabi App Store'daki uygulama yasakları tartışmalarını saymazsak). Süre gelen davalar, Hackintosh'un artan popülerliği ve satışları Apple'ı oldukça rahatsız ediyor. Ve sonunda Hackintosh'a daha fazla katlanmak istemeyen Apple kırmızı düğmeye basmaya karar verdi!

Henüz Apple tarafından onaylanmamış olsa da, gündeme "bomba gibi" düşen bir habere göre Apple, Sonw Leopard işletim sisteminin yeni sürümünde, artık Intel'in Atom işlemcisini desteklemeyecek. Apple bu sayede Hackintosh olarak bilinen bilgisayarların üreticisi Psystar'ın Intel Atom işlemci kullandığı MAC OS yüklü PC'lerin satışlarını engellemeyi umuyor.


Tüm konu: Apple, Hackintosh'u Atom ile durduracak!

İzleyin: Yeni bir Mac ; Mactini

Resimlerle: Win-MacOS: Kim kimden ne aldı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple'ın bu hamlesi işe yarar mı?

gokhan38
04-11-2009, 23:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bence saçma bi yontem olmuş  özellikle snow leopard yaygınlaşmasını engelleyecegı ıcın  bu uzun vadede apple a kar degıl zarar getirir. microsoft cıkardıgı yazılımlara engelleme getırseydı bu kadar populer olurmuydu sizce ?

berketuraci
06-11-2009, 17:39   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

<!--table        {mso-displayed-decimal-separator:"\.";        mso-displayed-thousand-separator:"\,";}.font5        {color:windowtext;        font-size:8.0pt;        font-weight:400;        font-style:normal;        text-decoration:none;        font-family:Calibri, sans-serif;        mso-font-charset:0;}td        {padding:0px;        mso-ignore:padding;        color:black;        font-size:11.0pt;        font-weight:400;        font-style:normal;        text-decoration:none;        font-family:Calibri, sans-serif;        mso-font-charset:0;        mso-number-format:General;        text-align:general;        vertical-align:bottom;        border:none;        mso-background-source:auto;        mso-pattern:auto;        mso-protection:locked visible;        white-space:nowrap;        mso-rotate:0;}.xl66        {font-size:12.0pt;        border:1.0pt solid black;        white-space:normal;}ruby        {ruby-align:left;}rt        {color:windowtext;        font-size:8.0pt;        font-weight:400;        font-style:normal;        text-decoration:none;        font-family:Calibri, sans-serif;        mso-font-charset:0;        mso-char-type:none;        display:none;}-->    haber tam olarak doğru mu bilinmiyor. yani  ortada kesin bir şey var apple müşteri sadık müşterilerdir ve her daim  taklitlerinden her daim sakınırlar. apple alan bir insan neyi alacağını  bilir. pc'den kurtulmuş ve mac ile huzur bulmuş birisi olarak diyeceğim şu  ki, apple'ın böyle bir şeye kalkışmayacağıdır. eğer intel ile çalışmayacaksa  başka bir planları vardır.