apple hakkinda

HPQ-User
23-05-2007, 22:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

agu sormuş:
Merhabalar! Bilgisayar bilgim ofis programlarını kulanmak kendi programlarımı bilgisayara yükleyebilmek,bilgisayardaki bazı düzenlermeleri gerçekleştirmek gibi basit bilgilerden geçiyor. Şimdiye kadar windows programları haricinde de başka yazılımlar kullanmadığım için açıkcası satın almak istediğim mac pro öncesinde kafamda yapabilirmiyim kullanabilirmiyim diye sorular var. herhangi bir sorunla karşılaştığım zaman çevremdeki yardım alabileceğim kişilerin de sadece windows bileşenlerinden oluşan bilgilere sahip olması artı bir soru olarak karşıma çıkıyor. -Şimdi bu baglamda Mac sadece profesyonellere hitap eden bir yazılım mıdır, yoksa normal seviyede bilgisayar bilen birisi de rahatlıkla mac kullanabilir mi?
-    Mac Os x tiger ı normal masa üstü bilgisayarımda kullanabilir miyim?
-Ve son olarak Family pac nedir. 5 ayrı bilgisayarda kulanabilir miyim? Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: MacOS(X)
Sistem Özellikleri:
intel core2duo 2.33ghz
2gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

erkanc
23-05-2007, 23:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

bu konuya en iyicevabı oba arkadaşımız verir çünkü mac sadece bu forumda o kullanıyor

OBA
24-05-2007, 00:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

biri benimi çağırdı? :) Macçi olarak hemen cevap vermeye başlayım.

1- Mac her kullanıcı içindir. Hiç hayatında pc görmemiş kullanıcıların bile rahatlıkla kullanabilceği bir sistemdir. windows altında kullandığın birçok yazılımın mac karşılığı vardır. Bunların başında microsoft office 2004 ( 2008 bu yaza hazır olacak), media player, msn messenger gibi. bunun haricinde zaten mac ten pc ye geçen ( biz ona PiSi deriz ) bir çok adobe yazılımı mevcut. Eğer birkez mac kullanırsan nedemek isticeğimi anlıcaksın. macde program kurmak bile çok kolay. o kadar kolayki şimdi winde bişey kurcağım zaman işkencce gibi geliyor bana. yani pro lar mac kullanıyorsa değerini bildiği için.

2- windows bileşeni diye bişey söz konusu değil. eski maclerde ibm in powerpc işlemcileri kullanılıyordu (kısaca ppc ) buda win kurulamamasına sebeb oluyordu. çünkü kendisi x86 mimarisi için dizayn edilmişti. onun dışında sata hardiskler veya optik sürücüleri her iki platformda da kullanabilirsin. hatta macde microsoftun faresini kullananlar bile var. artık donanım yönünden eskisi kadar farklı değiller.
3- tiger ı orjinal dvd sinden kuramazsın normal pc ye. zira mac anakartlarının üstünde özel bir çip var. o olmazsa kurulamıyor. ama nette pcyede kurulabilen sürümleri dolaşıyor. kendim amd pcye kurdum. bunun için wikipedia ya bakabilirsin.


buda benzer bir link


son olarak macler problem istemeyen kullanıcıların tercih ettiği sistemlerdir. ister bilmeyen ister prolar ( ki kendileri zaten en iyisini ister ) herkesin tercih edebilceği sistemlerdir. türkiyede bilkom yüzünden yaygınlaşamayan ama amerika gibi ülkelerde her yerde görebilceğin sistemlerdir. apple ında dediği gibi Think different.