apple notebook

hilmi sait
04-07-2010, 13:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Arkadaşlar apple notebookların diğer notebooklardan ne farkı var.ekran kartı,hafıza daha düşük olsada diğer notebooklara göre çok daha pahalı.
ikinci sorumda,işletim sistemleri farklı diye biliyorum.diğer notebookların yaptığı işlemler(oyunları,prorgramları çalıştırma)apple notebooklarla tam uyumlumudur.

Kapalı Hesap (135391)
04-07-2010, 14:06   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

1. Virüs girmiyor diye tabir ediliyor, çünkü hackerlar uğraşmıyor.

2. Onu bilmiyorum :D

Karub
04-07-2010, 14:09   |  #3  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Birinci sorunuza şöyle cevap verebilirim.. Sadece marka :D
İkinci sorunuza gelirsek bütün oyunlar çalışmıyor sadece o yapılan oyunun Mac os için desteği varsa çalışıyor. Maclerde oyun çalıştırmak pclerdeki Windows 95'e oyun kurmak gibi birşeydir.

infoman
04-07-2010, 16:31   |  #4  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Aradaki farkın %70 i hava parasıdır !!!  
Mac lerin işletim sistemi windowstan tamamen farklıdır. Her nekadar kabul edilmesede yeniden bilgisayar öğrenmek gibi bir şey tabiki bilgisayar bilgisi ile biraz alakalı. Kısaca Pariste doğup büyüyüp afganistanda bir köye yerleşmek kadar farklıdır:)
Macler MAC OS X kullanır ve bildiğimiz exe, dll falan filan bu işletim sistemine yabancıdır. windows için üretilmiş oyun, program vs vs hiçbirşeyi normal koşullarda kuramaz veya çalıştıramazsın:) virüslerde malum çalışmaz:)
Kullanıcı sayısı az, yardım eden az, program az dolayısıyla virüste az:) Göçmez falan deniliyor ama ben 1 hafta sonra nasıl olduysa işletim sisteminin açılmamasını sağladım. hani bozmaya falan çalışsam neyse ne orjinal macbook pro da:) 1 ay sonra sattım gitti:)

kenzita
04-07-2010, 16:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
233 mesaj

apple'ın notebookları yani macbook lar diğer notebooklara göre çok önemli üstünlüklere sahiptir.
Dış kısımları tek parça aliminyum kalıplar şeklinde üretilir. Tasarımı ayrıntılı inceliklerele ve estetik hatlarla doludur. Kaplama malzemeleri özel olarak tasarlanır.
Macbook ların ekranları da üst düzeydir. tabiki daha iyi ekranlara sahip notebooklar vardır.
tasarım konusunda multitouch özellikli geniş touchpad i ve dvd-rom unun yapısını örnek olarak gösterebilirim

macbooklar performans olarak da genelde üst seviyelerde bulunurlar
özellikle macbook pro ailesi 10 saate varan wi-fi lı kullanım süreleri ile göz doldurur. zaten macbookların pilleri özel tasarlanan katmanlar halindedir.
kullanılan işlemciler ve grafik sistemleri üstündür.
özellikle sadece macbooklarda rastlayacağımız bir sıklıkta ramler ddr3 tür. Daha yeni i5 i7 lerin çıkmasıyla notebookların içine giren teknolojiler macbooklarda profesyonel olarak kullanılmaktadır.

işletim sistemi mac os la çok uyumlu çalışan macbookların en önemli artısı bu işletim sistemleridir.
mobiliteyi tam olarak getiren, eşsiz kullanıcı deneyimi sunan ve kullanım özellikleriyle hayret veren macbooklar notebookların bir nevi pirleridir.

infoman
04-07-2010, 18:02   |  #6  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

reklamları izlediniz...
Şimdi haberler

ec038
05-07-2010, 23:41   |  #7  
Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: infoman  
reklamları izlediniz...
Şimdi

Beğendim

vmesut
05-07-2010, 23:54   |  #8  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

işletim sistemi unix tabanlı. sizin sorunuzu bende merak edip apple store da sordum. Nasıl oluyo da 256mb ekran kartı belleği nin grafik performansı 1gb lara varan windows tan daha performanslı diye. (photoshop gibi programlarda). Cevabı ise Öncelikle apple'ın işletim sistemi windows tan daha az kaynak tükettiği, nvidia'nın ekran kartlarını Apple'a özel üretmesi. intel'in de işlemcileri apple' özel üretimmiş.
windows'lu bir pc'de mac os çalıştıramazsınız, ancak mac os li bir pcde windows'u eşzamanlı olarak çalıştırabilirsiniz.