Apple Windows'u zayıf noktalarından vurdu!

CHIP Online
22-04-2009, 21:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, ardı ardına yayınladığı 4 reklam filmiyle Windows'u zayıf noktalarından çok kötü vurdu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Appl ... an-vurdu_12284.html

Microsoft'un yakın zamanda [url=""]üçüncüsü yayınlanan[/url] reklam kampanyası ile Apple'ı oldukça kızdırmıştı. Apple hayranlarının kendi çektikleri [url=""]bir yanıttan[/url] sonra Apple konuyla ilgili bir de [url=""]resmi bir yanıt[/url] vermişti. Apple şimdi de kendi reklam kampanyasını başlattı. Her ne kadar Microsoft'un altını çizdiği fiyat konusuna değinmese de, Apple yine de PC'ye dokundurmadan edemedi.

Dört ayrı reklamı bir arada yayınlayan Apple, her reklamında ayrı bir konuyu ele alıyor. Biohazard Suit adlı reklam Windows'un virüs sorunları ile ilgili. Legal Copy adlı reklam ise PC'lerin yaşadıkları yasal karışıklıkları konu alıyor. Stacks adlı reklamın konusu ise iPhoto '09. Ve son olarak da Time Traveller reklamı PC'lerin dayanıklılık sorunlarından bahsediyor.

4 reklam filmini aşağıdaki bağlantılara tıklayarak izleyebilirsiniz...

Apple'ın yeni Get a Mac reklam filmi - I: Time Traveller

Apple'ın yeni Get a Mac reklam filmi - II: Biohazard Suit

Apple'ın yeni Get a Mac reklam filmi - III: Legal Copy

Apple'ın yeni Get a Mac reklam filmi - IV: Stacks

Tüm konu: Apple Windows'u zayıf noktalarından vurdu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple'ın yeni reklamları doğruyu ne kadar yansıtıyor?

Kaya Erdoğdu
22-04-2009, 21:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Kim ne Derse desin win7'yi 8)  bekliyorum

Ahmet Ertuğrul
22-04-2009, 21:54   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Tartışıyoruz: Apple'ın yeni reklamları doğruyu ne kadar yansıtıyor?

Soruya cevap verecek kadar konuya hakim değilim fakat reklamlar hoş olmuş. Konuda bilgili arkadaşların yorumunu bekleyeceğim.

frozen
22-04-2009, 23:10   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ortada aşırı saçma bir yaklaşım var ve bunu anlayamıyorum.

Apple'ın genel anlamda sataştığı Windows'mu yoksa PC lermi.
# Eğer PCler ise, neden Windows'a saldırdı yazılıyor-çiziliyor? Windows ise, neden mantıklı düşünülmüyor?
# Diyelim ki hedef Windows. Yüzleri tanıyabiliyor bilmemne hikayeleri dönüyor videolarda. MS bunu Windows'a entegre etse tekel oluyor, Apple yaptığında ise popüler oluyor. Keza tarayıcılar durumu..
# Ha burda suçlananalar PCler ise, Windows'un bununla ne alakası var. Viruslerden bahsediliyor videolarda, ap ayrı bir konu bu. Defalarca açıklandı ama Apple bunu kanıksayamadı herhalde. Seninde sistemin birçok kişi tarafından kullanılsaydı, sende yerlerde sürünürdün.
# Gelecekte PCler şunlar bunlar diyor. Daha önce Apple kendisi ürettiği bileşenlerini bu kez diğer firmalara yaptırmaya başladı. Intel ve Nvidia ile başlayan bu akım devam edecek ve Apple da bir PC gibi olacak.

hepsi bir yana, artık bu PC-Mac(PC) kavgası oldukça aşağılıklaşmaya başladı. Bunlara bir son verilmesi gerek, rekabet aşırı çirkef durumda. Hoş, bu nasıl bir rekabetse..

i'm a mac denmesi ve windows'a sataşması hiç mantıklı değil. Diğer karakterin PC değil Windows olması gerekir. Çünkü eğer PC diyorsan, bu konudan MS'u tamamen saf dışı edersin ki, buda bir çok bilişim dergisinin attığı "Windows'u Vurdu" başlığını saçma çıkarıyor. MS reklamlarında Mac'i donanımsal(maddiyat) açıdan vurmuştu. Apple ise Windows'a oynuyor. O neden orada Windows diyecek kadar cesur değil...

Son Düzenleme: frozen ~ 22 Nisan 2009 23:14
Fattur
22-04-2009, 23:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ASlında mesajım ahmeyt05 ten sonra olacaktı ama ne yazıkki yarım kaldı ve pc nin başından ayrıldım.Sayfayı f5 yaptım şimdide.

ilk reklam hoş olmuş bişey diyemem ama gerçekleri yantısırmı ona bişey diyemem.Bu arada her pc donmaz.Sadece aşırı yüklenirsen donar.Ayrıca sankim mac hiç donmuyor!!!

2. reklamda kendine baksın mac.Kırılma konusunda 1 numara.Açıkları sayamıyorum bile.Kendisi zaten ölümcül hasta olduğu için giymeye gerek duymuyor hazardsuit'i...


Legal Copy konusunda hiç konuşmaya hakkı yok pystar davasını biliyoruz...

4. reklamda u do it bölümü güzel olmuş ama frozene sonuna kadar hak veriyorum.Hadi bakalım madem ms ye windowsunda ie var diye dava açıyorsunuz.Benim hakkım korunmuyor.Maclerde safari yüklü gelmesin.Koruyun hakkımı o çok bilmiş "ab"...

Tırtıl
23-04-2009, 01:01   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Oda ne komik davadır ya...

Windows'ta IE var diye dava açıyor. Mac bas bas bağırıyor, tüm programlar benim içimde başka programa ihtiyacınız yok diye reklamlarında.