B
en sana eski bir windows kullanıcısı olarak cevap vereyim1-) En başta oyun desteği bilindiği gibi oyunlar özellikle windows a çıkıyor
2-) Sınırsız program desteği (Aynı işi yapan 100-150 programın olması ve her birinin farklı
birer benzersiz program olarak kabul edilmesi )
3-) En düşük sistem özellikleri olan pc de bile çalışması
4-) her donanım için windows sürücüsünün muhakkak olması
5-) Yeni bir sürümü ya çıktığı gün ya da ertesi gün torrent den çekilip
rahatlıkla pc ye kurulabilmesi ve ayrıca 2 gün içinde de yeni sistem için ilaç çıkarılması :)
6-) Yapılan çoğu çalışmaların windows üzerine yapılması zararlı yazılımlar da dahil
Ve daha pek çok neden sayabilirim.. :)
Ben mac dan memnunum windows gibi kullandıkça hantallaşan
bir sistem değil..ve daha benim için pek çok artısı var
Ve kardeşim kapıyı açtım içeride pek bi şi göremedim diyorsun ya
bu dünya kapıdan bakıp görebileceğin kadar küçük değil
içeri gir de bak ne var ne yok :)
Karşılıkları:
1)Yeni oyunlar artık sadece Windows için çıkmıyor, biraz araştır.
2)Gereksiz çeşitlilik, amaç yerine alete yoğunlaşmaya sebep oluyor. Ayrıca Mac için de çok yazılım var bakacağın yeri bilmezsen bulamazsın tabii ki.
3)Eee? Mac OS X her Apple üretimi bilgisayarda çalışmıyor mu :) Bir de çalıştır bakayım Windows 7 Ultimate'i onboard ekran kartlı Celeron işlemcili bir bilgisayarda. Hackintosh sistem kaynaklarına girmeyeceğim istersen araştırırsın.
4)Bir Mac alırsan zaten çoğuna gerek kalmıyor. Ayrıca yazıcı, fotoğraf makinesi gibi pek çok cihazın Mac için sürücüleri var.
5) Mac OS X'i kırmaya gerek yok çünkü denetleme sistemi yok. Torrent'te aratırsan da bulabiliyorsun. Neyse ki fiyatı Windows gibi cep yakmıyor. 30 dolar işi çözüyor. Tabi Mac'i alırken bir kazık... Ama bu durum Türkiye için. Yurt dışında fiyatlar daha makul.
6) Nereden çıkardın? Müzik, fotoğraf ve film endüstrisi Mac kullanıyor. Windows'da yapılabilecek neredeyse her şey Mac OS X'te de yapılamıyor mu? ( Windows'un da yapamayacağı şeyler var ;) İki taraf da dürüst olmalı. :) )
Ayrıca dosya sistemi hantallaşmayı önlüyor. Kalbindeki UNIX ile farkını koyuyor. Pencere sisteminin kullanışlığı daha iyi. Donanıma entegrasyon iyi. İsteyen zaten kendi PC'sine OS X kurar oldu bu devirde :) Önermiyorum, virüslü de olabiliyorlar çünkü ne de olsa ellenmiş sistem ama insanlar kuruyor. Çünkü daha iyi.
Windows'un güçlü yapan şey kullanıcı sayısı değil mi?
Bu arada Mac hayranı falan değilimdir Mac OS X yerine Linux'u, BSD'yi öneririm buradan belirteyim.