Arıların katili Böcek İlaçları!

viking20
23-04-2012, 09:18   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Arıların katili Böcek İlaçları!

http://www.tarimtv.gov.tr/HD1081 ... ocek-ilaclari-.html
İtalya, Almanya ve Fransa’nın bazı bölgelerinde yasaklanan neonikotinler, arıları hemen öldürmüyor ancak yayılarak kolonilerin tümden çökmesine neden oluyor!
Bilim insanları, dünya genelinde arı kolonilerindeki endişe verici azalmanın nedenini bulduklarına inanıyor. Science ve Discover dergilerinde yayımlanan iki yeni araştırmaya göre, en çok kullanılan böcek ilacı olarak bilinen neonikotinler arı nüfusunun azalmasında önemli rol oynadı.
Arı kolonilerindeki hızlı azalışa neden olan neonikotinler, İtalya, Almanya ve Fransa’nın bazı bölgelerinde yasaklandı. Buna rağmen neonikotinler dünyada en çok kullanılan böcek ilaçlarından biri olmaya devam ediyor. Neonikotinler, 120 ülkede 140’tan fazla tahılın ilaçlanmasında kullanılıyor. Yapılan iki araştırma, neonikotinlerin arıları hemen öldürmediğini, ilacın bu nedenle kolonilere yayıldığını ve kolonilerin tümden çökmesine neden olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, böcek ilaçlarının yanı sıra, arıların parazit, virüs, yetersiz gıda veya cep telefonlarının yaydığı radyasyona kurban gidiyor olabileceklerini de öne sürmüştü.
Discover dergisinde yayımlanan ikinci bir araştırma, Fransız araştırmacılar tarafından gerçekleştirildi. Araştırmacılar, arılara yerleştirdikleri ‘radyo frekanslı kimlik tanımlama’ çipleriyle, koloniye sağ salim dönmeyi başaran arıları tespit etti. Belli bir süre sonunda, ilaca maruz kalmayan kolonilerdeki geri dönüş oranı yüzde 81.6 olurken, ilaca maruz kalan kolonilerde bu oran yüzde 56.8 olarak belirdi. Nüfus modellerine göre, bu orandaki azalmanın koloninin çökmesine neden olabileceği ifade edildi. Araştırmacılar, neonikotinlerin, arının beynini etkileyerek yön bulmasını da zorlaştırdığına dikkat çekti.(Alıntı)
-----------

Arıcının Günlüğü
http://www.bereket.tv/program/aricinin_gunlugu
[Florası zengin ülkelerin başında gelen Türkiye'de, geçim kaynağı arıcılık olan binlerce insanımıza, Arısütü, Propolis, Polen ve Bal üretiminin yanı sıra dört mevsim bakım ve pazarlamanın yollarının anlatıldığı tek program. Uzman arıcı Avni Haliloğlu'nun eşsiz anlatımıyla Arıcının Günlüğü arı sevdalılarını ekrana bağlıyor.]
ARICININ GÜNLÜĞÜ 2012 İLKBAHAR BAKIMI
http://www.bereket.tv/video/aric ... 012_ilkbahar_bakimi
Arıcılık
http://www.tarim.gov.tr/uretim/Aricilik,Aricilik.html
Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu

http://www.aribakani.com/forum/index.php
http://www.aribakani.com/
Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
http://www.aricilik.gen.tr/

Son Düzenleme: viking20 ~ 23 Nisan 2012 10:26