Arıza hakkında yardım talebi [Resimli]

DallasPage
14-07-2012, 03:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
262 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,
Biraz önce bilgisayarımı temizledim toparladım. Birde baktım açarken yazılar yamuk yumuk oluyor ve tam windows loadinginde bilgisayar kapanıyordu. Macun falan sürmüştüm heryeri tamamdı.
Sonra işlemciyi bir kaldırdım ve resimdeki olay ile karşılaştım. Nasıl olduysa yumuk yumuk olmuş tellerin çoğu.

Sorunun buradan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bu parça değişir mi? Kaç tl ye patlar? İşlemcim e2140 lga 775
Yoksa anakart mı değişecek?
Ekran kartında bir sorun olması ihtimali pek mantıklı gelmiyor çünkü gayet dikkatliydim. Bunda bile bu sorunun niye olduğuna anlam veremedim açıkçası :/

Yardım ve Yorumlarınızı Bekliyorum
Çoook teşekkürler Şimdiden :/  

Son Düzenleme: DallasPage ~ 14 Temmuz 2012 03:08
Banned
14-07-2012, 04:45   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

O pinler çok hashastır ve öyle takılmaya silinmeye gelmezler. Tam göremedim kırılan varmı ama kırılan yoksa iğne ile yamulanları iyi kötü doğrultup çalışır hale getiebilirsiniz. Eğer çalışmaz ise tamiri olmayı anakartın değişimi gerekir.

lostsawyer
14-07-2012, 08:12   |  #3  
lostsawyer avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
72 mesaj
Alıntı: khramn  
O pinler çok hashastır ve öyle takılmaya silinmeye gelmezler. Tam göremedim kırılan varmı ama kırılan yoksa iğne ile yamulanları iyi kötü doğrultup çalışır hale getiebilirsiniz. Eğer çalışmaz ise tamiri olmayı anakartın değişimi gerekir.

Arkadaşa katılıyorum İyi

yamuk pinleri kırmadan düzetmeye çalış ama kırılırsa bir tanesi bile bir daha işlemci çalışmaz pinleride bir birleri ile temaz ettirme yoksa kısa devre yapar ve işlemci de dahil anakart yanar Şaşkın

tamir ettirirsen 30TL

yenisini alırsan 100 120TL arasıdır

DallasPage
14-07-2012, 10:51   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
262 mesaj
Alıntı: lostsawyer  

Arkadaşa katılıyorum İyi

yamuk pinleri kırmadan düzetmeye çalış ama kırılırsa bir tanesi bile bir daha işlemci çalışmaz pinleride bir birleri ile temaz ettirme yoksa kısa devre yapar ve işlemci de dahil anakart yanar Şaşkın

tamir ettirirsen 30TL

yenisini alırsan 100 120TL arasıdı

tamir ihtimali varmıdır peki?

nacker
14-07-2012, 11:02   |  #5  
nacker avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
285 mesaj

bu işi yapacak kişi olacağını pek sanmıyorum. Çimdik

lostsawyer
14-07-2012, 20:23   |  #6  
lostsawyer avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
72 mesaj
Alıntı: DallasPage  
tamir ihtimali varmıdır peki?

Resim çok net değil o yüzden pek bişey söyleyememSoru ama pinde kırılma ya da fazla oynayıp daha kötü yapmadıysan her zaman şansın varGöz kırpma fazla oynama en yakın pc tamircisine götür göster bir olurderse  ne ala ama yok derse en az 110 TL  Mor Göz