Arızanın da hayırlısı

jupiter65
24-03-2009, 16:07   |  #1  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,169 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Pazartesi sabahı internetim kapalıydı. Adsl destek hattına bildirdim. Hattımı kontrol ettiler ve temiz olduğunu söylediler. İnternetim hala kapalıydı. Onlarda arıza kaydı aldılar ve bildirdiler. Arızadan bir kişi geldi ve hattımı ölçüm cihazı ile ölçtü. Normal dedi. İkna olmam için yanında getirdiği bir kablolu modemi (airtes)taktı.  (Benim modemim ZyXEL. ) DSL ışığı sabitlendi ve nete sorunsuz girebildi. Modemimin arızalı olduğunu söyledi. Ben de modemimi başka bir hatta denedim, çalıştı. Durum değerlendirmesi yaptığımda; hattım temiz ve yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullandığım modemimin bir anda DSL ışığı sabitlenmiyor. Başka bir marka modem benim hattımda çalışıyor, benim modemim başka bir hatta çalışıyor.
       ZyXEL destek hattı ile irtibata geçtim. Onların da kafası karıştı. Modemimin güncellenmesi gerektiğini söylediler. Güncelleme sonrasında durum değişmedi. Bunun üzerine Telekom’un yeni bir port açması ile sorunun çözüleceğini bildirdiler. Belki bizim civarda yapılan teknik bir değişiklik benim modemimi etkileyebilir ama bir başka marka modeme tesir etmeyebilirmiş.  Telekom, port değişikliğinin sorunu çözmeyeceğini söyledi. Akşama kadar bana döneceklerini söyleyerek oyaladılar. Saat 21.00 a kadar evden dışarı çıkamadım. Karşımda muhatap da bulamıyorum. Bütün günüm Adsl / ZyXEL / Telekom arasında telefon trafiği ile geçti. Sonuç sıfır.
            Sabah erkenden Telekom da yetkili birini aramaya başladım. Aynı senaryoya devam edilince dayanamadım, müdürünüzle görüşmek istiyorum dedim. Nasıl oldu ise öğleye doğru bağladılar. Durumu anlattım. Aboneliğimi iptal ettireceğimi ayrıca şikâyette bulunacağımı da söyledim. 5 dakika sonra yeni bir port açtılar. Ve nete bağlandım. Peşinden müdür teyit için telefon etti. Başka bir sıkıntı olduğunu söyledi. Teşekkür ettim. Sonuç olarak bir buçuk gün izin hakkım gitti. Baş ağrısı ve stres de cabası.

Süleyman.
24-03-2009, 16:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

geçmiş olsun. burası türkiye.

OnlyMann
24-03-2009, 16:14   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

gelde hızlı internet iste buna rağmen istenebiliniyorsa istiyoruz.

trinity
24-03-2009, 17:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

olmaması gerekn şeyler bunlar ama oluyor işte