Arkadaşlar merhaba,
bilgisayarımı evde 1680X1050 çözünürlükte kulanıyorum, şimdi kasamı aldım şirkete geldim ve mutlaka açmam lazım... burdaki monitörler 19" ama açamıyorum yine çünkü evdeki 22" ti.
biliyorum açmanın bir yolu eski monitöre takıp, çözünürlüğü düşürmek ve sonra bunlara takmak ama yapmam imkansız... eve gidip gelemem....
Bunun bir yolu olmalı başka arkadaşlar?
lütfen bi çözümmmm
Arkadaşlar ACİL... kasamı açmam lazım..
Windows açılırken F8 tuşuna basın , peşpeşe tık tık tık işte anladınız nasıl
Bir menü çıkar oradan Windows'u Güvenli Kipte(Safe Mode) başlatı seçin .
Windows açılınca , Görüntü ayarlarından ekran çözünürlüğünü 1024*768 olarak ayarlayın .
Bilgisayarı yeniden başlatın , bu sefer normal açılsın bir tuşa basmayın .
Windows normal olarak açıldığında az önce 1024*768 olarak ayarladığınız çözünürlüğü
19 inç ekranın gerektirdiği gibi ayarlayın .
mengu88Windows açılırken F8 tuşuna basın , peşpeşe tık tık tık işte anladınız nasılgüvenli modda ekran boyutunu ayarlamaya izin vermeye bilir
Bir menü çıkar oradan Windows'u Güvenli Kipte(Safe Mode) başlatı seçin .
Windows açılınca , Görüntü ayarlarından ekran çözünürlüğünü 1024*768 olarak ayarlayın .
Bilgisayarı yeniden başlatın , bu sefer normal açılsın bir tuşa basmayın .
Windows normal olarak açıldığında az önce 1024*768 olarak ayarladığınız çözünürlüğü
19 inç ekranın gerektirdiği gibi ayarlayın .
birde şunu deneyin yüne Mengu88 dostumun dediği gibi F8 ile güvenli modda çalıştırın. ekran kartını Aygıt yöneticisinden kaldırın. ve bilgisayarın normal olarak yeniden başlatın. bilgisayar ekran kartını tekrar algılasın ve sizde ekran ayarlarını size uygun olan boyuta çekin.
sakarboygüvenli modda ekran boyutunu ayarlamaya izin vermeye bilirValla Windows98 kullanırken bir kere çözünürlüğü garip bir değere ayarlamıştım .
birde şunu deneyin yüne Mengu88 dostumun dediği gibi F8 ile güvenli modda çalıştırın. ekran kartını Aygıt yöneticisinden kaldırın. ve bilgisayarın normal olarak yeniden başlatın. bilgisayar ekran kartını tekrar algılasın ve sizde ekran ayarlarını size uygun olan boyuta çekin.
Ekran çalışmaz olmuştu sonra Güvenli modda düzelttim .
mengu88Valla Windows98 kullanırken bir kere çözünürlüğü garip bir değere ayarlamıştım .ya genelde düzeliyor zaten doğru diyosunda bazen melet uyarı verior engelliyor bzende hiç değiştirmene izin vermiyor güvenli mod olduğu için. o yüzden dedim.
Ekran çalışmaz olmuştu sonra Güvenli modda düzelttim .
kardeşlerim,teşekkürler ama nasıl bir kasadır anlamadım :) zaten ilk açtığımda da ekran dos yazıları gelmiyorki nasıl, f8 i göreyim... bunu denedim zaten...
ben anlamadım bu sadece benim 22" temi çalışacak?
Eğer bilgisayarına hiç bir şekilde görüntü gelmiyorsa açılıştaki ram sayma olayı felan ozaman pc ile ilgili bir sorunun vardır.Anakartında onboard ekran kartı varsa ona takmış olabilirsin orayı bir kontrol et.
Yok açılışta görüntü varsa açılırken f8 tuşuna bas bas çek bir kaç sefer daha sonra VGA MODUNU ETKİNLEŞTİR seçeneğini seçerek pc ni normal şekilde açar ordan ayarını düşürürsün.
sorun tamamen önceden ayarlanan pixel ayarını 19" in esteklememesinden kaynaklıdır.
bilgisayar açılır açılmaz F8 tuşuna bir kaç kez basın ve güvenli modda açın.
aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırın ve bilgisayarını yeniden başlatın.
eniden başladıktan sonra normal şekilde açılıp görüntü gelicektir ve ekran kartınıda kendisi yeniden algılayacaktır.
bu şekilde istediğiniz görüntü ayarını yapabileceksiniz.
sakarboysorun tamamen önceden ayarlanan pixel ayarını 19" in esteklememesinden kaynaklıdır.İyi hoş diyorsun da monitör e hiç görüntü gelmiyor diyo arkadaş.Hani pc ni açarsında siyah ekranda ram i felan görürsün bios ekranı felan bildinmi :D onu göremiyor adam işte.Söylediğin yöntem yanlış değil yoksa doğru.bilgisayar açılır açılmaz F8 tuşuna bir kaç kez basın ve güvenli modda açın.
aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırın ve bilgisayarını yeniden başlatın.
eniden başladıktan sonra normal şekilde açılıp görüntü gelicektir ve ekran kartınıda kendisi yeniden algılayacaktır.
bu şekilde istediğiniz görüntü ayarını yapabileceksiniz.
sah1nİyi hoş diyorsun da monitör e hiç görüntü gelmiyor diyo arkadaş.Hani pc ni açarsında siyah ekranda ram i felan görürsün bios ekranı felan bildinmi :D onu göremiyor adam işte.Söylediğin yöntem yanlış değil yoksa doğru.görüntünün hiç gelmediği ni söylediği mesajı görmedim ben.
;)sorun sanırım kasayı taşırken vs. bir problem olmuş olabilir. fan yerinden esnemiş olabilir ramlar oynamış olabilir vs.vs. cmos clear yapılıp denemek lazım.
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 12 Eylül 2008 14:57