Ben kendime web sitesi kurmak istiyorum hosting nedir domain nerdir hepsini biliyorum ama html dili falan bilmiyorum.Bana web sitesi nasıl kurulur anlatırsanaız çok sevinirim.Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar bakmadan geçmeyin
Domain: www. xxogulcanxx.com işte bu domaindir.
Host: Bu sitenin içeriğini hazırken yazdığın kodları, resimler, diğer veriler vs. bir yerde durmalı. Bunun durduğu yere host denir. Host hizmeti paralıdır. Domain de paralıdır.
HTML olayına gelirsek Google'da ufak bir aramayla HTML öğrenebilirsiniz. Çok fazla dil bilmeden ufak bir site yapabilirsiniz. Ben yapmıştım. Ama önce ücretsiz site yaptıran yerlerden tecrübe kazan derim kesinlikle. Bu işin kuralı budur. :) Web sitesi olan hemen herkes illaki zamanında ücretsiz web sitesi veren yerlerden site yapmıştır. Başarılar.
tabi html olayn kolay kısmı
php mysql a bilmen gerekiyor tabi javascprit te lazım
Ver diğiniz bilgiler için saolun domain ve hostingi 200tl ye buldum şimdi kodlama nedir ve html asp dillerini öğrenmek istiyorum bana öğrene bilecegim bir site adı verirseniz çok güzel olur.
Arkadaşım ne yaptın sen ya? 200 TL'ye ben sana 5 tane domain 5 tane de host alırım. Başlangıç paketi al. Chip.com.tr'ye rakip site mi açacaksın? :) Parana yazık. Domain + host yıllık 37 TL veriyorum ben. Linux hosting paketlerine bak ve en düşük olan sistemi seç; ancak bence host domain alma. Neden mi?
Şimdi alsan bile Cpanel denilen bir olay var. Kontrol paneli orası olacak. Onu kullanamayacaksın. Dosyalar nereye ve nasıl atılır? Veritabanı nasıl oluşturulur? Ftp nedir? Falan filan. Çok zorlanırsın. Önce ufaktan bunları anlatan bir şeyler oku. Direkt ücretli sisteme giriş yapma. Sana üst mesajda öncelikle ücretsiz site veren yerlerden site alarak çalışmanı önerdim. Sözümü yineliyorum. Daha sonra "ya param da boşa gitti" demek istemiyorsanız şimdi ücretli host&domain almayın.
Blogger gibi sitelerde blog yaz. Blog sayfasının ayarlarından kodlara bak. Mesela hazır şablonlar kullanabilirsin sitende ki ilk başlarda mecbursun. Oradaki yazıları nasıl değiştireceğim? gibi şeyler öğren. Bunları ben hep deneme yanılma yöntemiyle biraz da kafa kullanarak öğrenirsin.
O yüzden ilk basamakları atlamaya çalışma bence.
Başarılar.
Tavsiyen için saol tavsiyeni dinleyip ilk olarak html kodlarını falan internetten çıkardım ve okuyorum ilk olarak bedava site açıcağım eylül ekim gibi paralıya geçicem.Html kodlarını falan anlatan site adı yazarsanız sevinirim.
Benim bildiğim yani kullandığım site yok ama Google'da bulabilirsin diye düşünüyorum. Önce bembeyaz bir sayfaya Selam yaz. Sonra bunu renklendir. Buna link ver. Sayfayı ortala. vs. böyle şeyler yapmakla başla. Ama bazı bedava site veren yerler kodları düzenlemene izin vermiyor. Sen yine de kullan. Diğer konularda tecrübe edinirsin.
Ayrıca önce bilgisayarda geliştir kendini sonra host ve domain alırsın. Bunun için güzel programlar var. Onları indirebilirsin ama ufacık bir programla bile basit şeyleri çalışabilirsin. Mesela Notepad++ programı. Bunu indir ve çok basit olarak öğrendiğin şeyleri nasıl test edebileceğini görebilirsin. Senin için ufak bir video hazırladım:
Video yükleniyor az sonra koyarım.
Tamam saol kardeş çok yardımın dokundu sayaende azda olsa web sitesi yapmayı ve html dilini öğrendim.Teşek kürler.