sbs puanı?? diploma puanı
arkadaşlar düz lise neye göre öğrenci alıyor???
Düz Liseler de artık Anadolu Lisesi diye geçiyor.Öğretmen aynı,okul aynı,puan aynı ama adı Anadolu Lisesi .
MGG'nin dediği gibi Anadolu Lisesi'ne girmeniz daha iyi olacaktır.2. ve 3. tercihleri de takip edin.Puanınızın tutmadığı okula bile böylelikle girebilirisinz belki.(Tabii 20-25 puan değil 10-15 puan)
sbs ye oks ye gerek yok dploma puann 70 ustu olsun 70 altı ıse dıplomanın arasıa 100 lıra koy ver kapısss:D
Benim bildiğim düz liseler ilkokulda mezun olduğun okula göre alıyor ama torpille falan istediğin düz liseye gidebilirsin.
dıploma puanıArkadaşım sen de n'aptın ya? Keşke biraz daha gayret etseydin.
Bence sen HP-Tubos Melen'in dediği gibi Meslek Liselerini düşün derim.Yani düz liseye kesinlikle gitme.Meslek Lisesi'ne gidersen meslek öğrenirsin.Düz liseye gidersen vakit kaybı.Anadolu Lisesi de, düz liseden farklı olmayacaktır.Ama karar senin.
Meslek liselerine gitmeni tavsiye ederim kardeşim, ilgini çeken bi bölüm varsa düşünebilirsin.
Anadolu Lisesinde okuyorum gerçekten çok zorluyorlar ama bize gösterilen derslerin aynısını düz lisede de gösteriyorlar müfredat aynı ikisini de MEB koyuyor sonuçta ; düz lise de zor anlayacağın ; çok fazla çalışmıyorsan ve notlarım yüksek olsun diye gayret etmiyorsan düz liseyi tercih etmemeni öneririm. Sonra bakarsın 9.Sınıfın ilk döneminde gelmiş 5 tane zayıf onları kurtarmak için uğraş dur en azından meslek liselerinde sadece kendi mesleğine yönelik dersleri gösterecekler ; orası zaten meslek edindirmek için uğraşıyor ; diğer derslerde de pek kastırmıyorlar ; bana kalsa Meslek Lisesi tercih et derim hem çok güzel alanlar var ; kendi zevkine uygun bir alan seçersen zevkle okursun. Başarılar ;)
Dersler aynı ama öğretmenler ve öğrenciler farklı.Yani "bilenle bilmeyen bir olmaz" durumu.Hem öğrenciler ders çalışmıyor,hem de öğretmenler onlar çalışsın diye uğraşmıyorlar.Bir de düz lisedeki öğrencilerin çoğunun derdi sınıf geçmek, bir şey öğrenmek gibi bir niyetleri yok.
Tercihleri de son günlere bırakmazsan iyi olur.Yoğunluk olabilir.Başarılar...
Lise sonu düz lise olarak okusam evde üni sınavına hazırlanıp staj ile zaman kaybetmek istemiyorum sınava çalışmaya fırsat bulamayabilirim sizce mantıklımı düz liseye gidersem zorlanırmıyım yine normal şekilde diploma alabilirmiyim herhangi bir değişiklik ne olur yardımcı olursanız sevinirim