selam arkadaşlar ben internetten windows 98 se indirdim kuracam ama başlangıç disketim yok bu ve disket okuyucum yok bu işi nasıl halledebilirim yardım ederseniz sevinirim..
arkadaşlar floppy yok ama 98 se kuracam yardım..
neyi aktarabilirim??
şu an cd de windows 98 var ama iş pc ye kumaya geldiinde hata veriyor a dizinindeki dosya yok veya bozuk diyor bunu nasl düzeltebilirim??
iso dosyasıydı cdburner xp pro 4küsürle başarıyla yazdım cd hatasız yani en azından cd deki bütün dosyaları pc ye rahat kopyalayabiliyorm
1gb ram e2140 işlemci asus p5s mx anakart ve 7300se ekran kartım var
sence hangi işletim sistemini kurmalıyım??
oyun\mm bide biraz da olsa programlama dili ile uraşıyorum ama kendimi geliştirdiimde yeni bir pc alacam..
HİPNOZUMhatalı yazdırmışsın ozaman cd ye yazmayı daha düşük bir hızdaNe hatası ya , bilmeden konuşmayın .
Windows 98 yükleyebilmek için , Windows başlangıç disketi gerekir .
Başlangıç disketi ile dos ortamına girilir , oradan Win98 kur başlatılır .
Bilgisayar kullanmaya Windows XP ile başlayanlar bunu bilmez .
Benim gibi MS-DOS , Windows 3.1 zamanından beri bilgisayar kullananlar illaki bilir .
-------------------------------
Birde şu var Windows98'i SATA harddiskiniz varsa kuramazsınız .
Windows 98 için hem dosya sistemi FAT32 olmalı hemde ,
Harddisk'iniz ATA tipi olmalı , öyleyse ...
İnternette Bootable Windows 98 diye aratın .
Böylece bootable win98 ile Başlangıç disketine gerek kalmaz .
Ama arama sonuçları ingilizce olabilir onuda siz halledeceksiniz .Son Düzenleme: panda34 ~ 21 Ağustos 2008 22:49
vermiş olduhun bilgiler için teşekkürler
saol kardeş peki windows 98 de dx9,0c çalışırmı??
ozanaabsaol kardeş peki windows 98 de dx9,0c çalışırmı??Çalışır ...
herşey için sağolun ama benim hdd tipi sata2 o zaman unutayım 98i ..
Win98 yükleyebilmek için illede başlangıç disketine ihtiyaç yoktur lütfen yanlış yönlendirmeyelim. Merak edenler aşağıdan devam edebilirler. Burada önemli olan HDD'inizin Fat32 olması aksi halde NTFS sisteme yükleyemezsiniz.
Bootlu bir win98 cd siyle (win98 cdrom dan başlamaz ve ya yüklenmez ise) cd-rom desteğiyle pc ni açacaksın. A:\ promtuna düştükten sonra, ister path komutuyla adres belirtir devam edersin, istersen setupcoor.exe nin olduğu dizine girer yükleme yaparsın.
örn: win98 cd sini taktıktan sonra;
2.seçeneği seçerek devam ediyorsun.
1.Seçenek ile devam ediyorsunuz.
Kur cdromdan başlamaz ya da yüklenmez ise...
2.seçeneği seçerek pcyi cd-rom desteği ile başlatıyorsun.
A:\ ya düştükten sonra (d:\ senin cd-rom sürücüsü olsun)
path d:\win98 (enter)
setupcoor (enter)
gerisi aşağıda...