merhaba arkadaşlar. benim bir sorunum var. bilgisayarı alalı daha 1,5 ay oludu. başta hiç bir sorun yaşamazken 20-25 gündür bilgisayarda açılmama sorunu var. power tuşuna basıyorum fakat ekranın sarı ışığı yeşile dönmüyor bu arada hem kasada hem yeşil ışık hemde kırmızı ışık devamlı yanıyor. 9-10 kez resetledikten sonra açılıyor bu seferde biraz ilerledikten sonra kendi resetliyor. kademe kademe ilerliyor tam windows açılacakken tekrar kendi kendine resetliyor.Teknik servise götürdüm 3 kere aynı sorun için adam bi sorun bulamadık diyor.Ekran kartını filan test ettik ama sorun bulamadık diyorlar. Bana bilgisayarı açıyor orda çalışıyor yani bir kerede açılıyor fakat ben eve getirince yine aynı sorunu yapıyor. Evin elektrik tesisatınada baktırdım ama sorun bulamadık. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
Bilgisayarın Özellikler:
Gigabyte Anakart 8IPE 1000-G SATA
80 GB Seagate HDD 8 MB Cache
P4 3,0 Intel 800 Mhz
128 MB Asus GeForce FX-5200
256*2 DDR Kingston Ram
LG F700 B Monitor...
everest P4 atx kasa
acaba güç kaynağımı(230 AC max 380 W) yetersiz diye düşündüm bugün gidip 57 milyona fsp güç kaynağı aldım (gerçek 300 watt)ama sorun hala devam ediyor makineyi en az 15 kez reset attıktan sonra kasadan bip sesi geliyor ve bilgisayar açılıyor. Mavi bi ekran çıktı ve bir sorun algınlandı yazdı. ekranda ayrıca; donanım satıcınızdan BIOS güncellemesi olup olmadığı öğrenin.(bıos ayarlarını 2 hafta önce yaptı teknik servis).Önbellekleme ve gölgeleme gibi Bıos seçeneklerinin devre dışı bırakmayı deneyin. Bİleşenleri Kaldırmak için güvenli Mod kullanmanız gerekir yazıyo mavi ekranda. Arkadaşlar bi Öneri Bi yardım LÜtfen gözünüzü seveyim... Teşekkürler.
arkadaşlar lütfen bir yardım....
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Yıllanmış Üye
716 mesaj
anakartında ya da raminde sorunvar gibi geliyor.
RAMi sök ayaklarını selpak mendille iyice sil yeniden tak...
Yıllanmış Üye
457 mesaj
alıntı:
Gönderen : onurakkusBana bilgisayarı açıyor orda çalışıyor yani bir kerede açılıyor fakat ben eve getirince yine aynı sorunu yapıyor. Evin elektrik tesisatınada baktırdım ama sorun bulamadık.
Evin elektirik tesisatında bir sorun yoksa ve bilgisayarın teknik serviste çalışıp evde çalışmıyorsa... Çok ilginç gerçekten... bana kalırsa sen teknik servisi eve çağır.. Sorununu çözünce yaz buraya lütfen nasıl çözdüğünü. Çok merak ettim..
Son Düzenleme: ReaL_isT ~ 15 Aralık 2004 13:13