Öncelikle emin olduğumuz bir yere yeni klasör açıyoruz
sonra addeğiştire gelip alt tuşuna basılı tutup 0160 yazıyoruz bırakıyoruz sonrada dosya özelliklerinden simge değiştire gelip boşbi alan seçiyoruz tamam diyoruz bukadar bilmeyenler olabilir
Arkadaşlar programsz dosya şifreleyin
Belkide Klasör ismini boş yapmaktan bahsetmiştir arkadaşımız.
Her neyse teşekkürler Sn. Abdurrahman46
Abdurrahman46 bu anlattığın ne anlayamadım
valla korktum erkanc o adam ne öyle bea
korkuttun öyle simgeler kullanma kardeş
Şimdi alt+0160'a bastıktan sonra, Klasör ismi eski ismi olarak kalıyor mu, yoksa başka bir şey mi çıkıyor. Benimki eski şeklinde kaldı. Ayrıca simge değiştir'e geldikten sonra seçilecek olan 'Boş Alan'dan kasıt nedir?
Eyvallah, yeterince açıklayıcı oldu. Ama pek işe yarıyor diyemeyiz..
Sağol yine de.
Biraz kurcaladım: Windows Karakter Eşlem'deki harfleri [alt] + [harfin kodu] ile girebiliyoruz. Örneğin, [alt] + [8, 8] (alt'a basarak iki kere 8'e basın) W karakterini giriyor. Harfin kodu da Karakter Eşlem'deki hex (16 tabanındaki) kodun decimal'a (on tabanına) çevrilmiş hâli.
Windows, dosya adını kaydederken yalnız boşluk karakterinden oluşmamasına dikkat ediyor. [alt] + [1, 6, 0] da boşluk değil "ayrılmayan boşluk" (Türkçesi ne bilmiyorum) olduğuna göre, Windows onu dosya adı olarak kabul ediyor ve dosya adı görünmez oluyor!
bazı arkadaşların söylediği gibi şifreleme yok sadece çok güzel kamufle ediyor,önemli bilgilerinizi yinede bu şekilde gizlemeyin bence.
sonra addeğiştire gelip alt tuşuna basılı tutup 0160 yazıyoruz bırakıyoruz sonrada dosya özelliklerinden simge değiştire gelip boşbi alan seçiyoruz tamam