arkadaşlar yeni bi sistem kurmayı düşünüyorum ama karar veremedim soket 2011mi yoksa soket 1155mi i7 işlemci alacam yardım edermisiniz kararsız kaldım tşk ediyorum şimdiden herkese bu intel biraz kafa karıştırıyor
arkadaşlar soket 2011mi ... yoksa 1155mi çözüldü
Profesyonel platform için LGA 2011 tavsiye ediliyor. Mesela, LGA 2011'de 8 slot ram takabilirsin, PCI 3.0 destekli ve genellikle daha profesyonel çalışan bireyler için. Fakat işlemcilerin içinde HD3000-4000 entegre ekran kartları yok (GPU), Intel Quick Sync yok ve vs. Karşılaştırmalara bakabilirsin. Normal kullanıcı için LGA 1155 rahatlıkla yeter. X79 anakartları çok pahalı, en ucuzu MSI GD45 400TL. Ne için kullanacaksın bilgisayarı?
Profesyonel platform için LGA 2011 tavsiye ediliyor. Mesela, LGA 2011'de 8 slot ram takabilirsin, PCI 3.0 destekli ve genellikle daha profesyonel çalışan bireyler için. Fakat işlemcilerin içinde HD3000-4000 entegre ekran kartları yok (GPU), Intel Quick Sync yok ve vs. Karşılaştırmalara bakabilirsin. Normal kullanıcı için LGA 1155 rahatlıkla yeter. X79 anakartları çok pahalı, en ucuzu MSI GD45 400TL. Ne için kullanacaksın bilgisayarı?kardeşim aslında şu an kullandığım işlemcim fx8120 ama pek bi performans alamıyorum performanslı bi sistem düzmek istiyorum evde kullanacam ve oyun oynayacam sen ne önerirsin peki
Bence o anakart ile overclock yapabilirsin youtube da yapanlar var. Sistemin zaten güncel, satıp da 1155'e geçmek hiç mantıklı değil, paranı boşuna harçamış olursun. Sadece iyi bir işlemci soğutucusu ile (Contact30 - 80TL ile Overclock) işlemine başla bence. Overclock için buradaki arkadaşlardan yardım alabilirsin.
overclock dediği gibi yapabilirisn FX işlemciler ocye dayanıklı iyi soğutucularla performans oalrak tabi artış olcak tabi yapabilirsen.
Eğer yinede sistem toplucam dersen istediğin parçaları ve bütceni belirle ona göre belirleriz.Sistemin zaten yeni sayılır 8120 işlemci daha 1 sene olmadı bile 5/6 aylık daha yeni pcye bencede yeni pc toplamak ters geliyor en azından 8120 alacağına 8150 alsaydın daha iyi olurdu tabi.
overclock dediği gibi yapabilirisn FX işlemciler ocye dayanıklı iyi soğutucularla performans oalrak tabi artış olcak tabi yapabilirsen.Murat'a kesinlikle katılıyorum. 5 aylık sistem değişmez, paraya yazık. Full performans istiyorsan git al Corsair H80 sıvı soğutma (sonra yine istediğin sisteme kullanırsın) ve en az 4.7/4.8GHz'ye kadar overclock yap. O zaman işler düzelir ve beklediğini alırsın. Fakat ram da alman gerekebilir. Ram ve ekran kartın neydi senin?Eğer yinede sistem toplucam dersen istediğin parçaları ve bütceni belirle ona göre belirleriz.Sistemin zaten yeni sayılır 8120 işlemci daha 1 sene olmadı bile 5/6 aylık daha yeni pcye bencede yeni pc toplamak ters geliyor en azından 8120 alacağına 8150 alsaydın daha iyi olurdu tabi.