Selamun aleykum beyler
Ya benim veritabanından bi ödevim wardıda zahmet olmasa sunların algoritmasını cıkarabilirmisiniz*
1. Bir sınıftaki 5 öğrencinin notlarıgirilir, ortalamasıhesaplanır.
2. Bir elektronik mağazasında 37 ekran televizyonlar %20, 54 ekran televizyonlar
da %15 indirim yapılıyor. Buna göre ekran boyutu girildiğinde, indirim oranını
mesaj olarak gösteriniz.
3. Bir üniversite teorik dersin 25 saatine 1 kredi, laboratuvarın 10 saatine 1 kredi
veriyor. Ders ve laboratuvar saati girilince toplam krediyi hesaplayan programı
yazınız
Arkadaşlar Sunların Algoritmasını yapabilirmsnzz?
yardım edicek olan yoq mu lazım!!!
ödevini yapacağımızı hiç zannetmiyorum ama yardım istersen her zaman çünkü o senin ödevin ben ödevlerimi başkasına yaptırmıyorum sadece yapamadığım yerleri önce araştırıyorum sonra nasıl yapılıyordu diye soruyordum yaparmısınz demiyodum ama olsun kısa bişi olsaydı yardım ederdim kopya her öğrencinin hakkıdır :)
Karışık iş yardım etmek isterdim ama uzun sürer :(
yardımda olur yani uzatılan eli geri cevirmeyiz xD ama baya zor bunlar yaa:S
Biliyorum bilişim teknolajileri bölmünde oluyorum bölğm web tasarım ama geçen sene algoritma kuyrmayı filan öğrendik bilirim bu işelri tabi birazda merak olunca baya öğrendim algoritma kurmasını ama harbi çok zor iş
KeKuriKekuRa knigth online mi oynuyosun bi aralar baya oynamıştım KeKuriKekuRa bile kestim ama kutu boş düştü :) lwl 49 rogue elimde +8 horncrosbow vardı ares serverı :)
slm,
veritabanı ödevi demişsin ama algortima mı istiyorsun yoksa sql cümlecikleri mi istiyorsun?
notların girişleri vs console uygulamasından falan girilecek?
3. soru ise yine standart kütüphaneleri gir.
include<iostream.h>
include<conio.h>
bunları yazdıktan sonra işlemlere başla önce değişken tanımla. ilk başta mesala ders saatini giriniz de altına cin fonksiyonu ile komutunu gir aynı işlemi labaratuvar ders saati içinde yap. alta in ve c=a/25 d=b/10 gibi artık hangi isimi verirsen son olarakta cout fonksiyonu ile c+d işlemi yaptır ve bitti işte böle.hadisana kolay gelsin umarım yardımcı olmusumdur
valla şimdilik ilkinin kodunu yazıyorum.
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
main()
{
FILE *oku=fopen("ogrencigir.txt","r");
FILE *yaz=fopen("ogrencicik.txt","w");
int n[5];
int toplam=0;
for(int i=0;i<5;i++)
{
fscanf(oku,"%d",&n);
printf("%d\n",n);
toplam+=n;
printf("%d\n\n",toplam);
}
fprintf(yaz,"ortalamanız %d",(toplam/5));
}
fırsat bulursam diğerlerini de yazarım!
Arkadaşlar saçma sapan kodlar yazıp kimseye yardımcı olamazsınız.
Konuyu açan arkadaşım sende bu soruları yapamıyorsan bir zahmet kal o dersten. Seneye çalışıp, hak edip geçersin. Böyle forum forum gezip de kendinizi rezil etmeyin. Çünkü bu şekilde birşey öğrenemezsiniz...
SeRBoY_WHiTeArkadaşlar saçma sapan kodlar yazıp kimseye yardımcı olamazsınız.
Konuyu açan arkadaşım sende bu soruları yapamıyorsan bir zahmet kal o dersten. Seneye çalışıp, hak edip geçersin. Böyle forum forum gezip de kendinizi rezil etmeyin. Çünkü bu şekilde birşey öğrenemezsiniz...
Evet kal o dersten.
algoritmada üstüme yoktur..enson birini balkondan çişetmiştim
01apachialgoritmada üstüme yoktur..enson birini balkondan çişetmiştimhönk!1:Balkonun kapsını aç
2: .......
3:çocuğun ... aşağı salla
4:çişeyecen mi
5:çişiçekmi evet:6ya git hayır:4e git
6:çişşşşşşşşş...
7:Bittimi evet:8ye hayır:6
gerisi basit
Aylaklık işte
JeWoRKatılıyorum
Evet kal o dersten.
gerekli bilgileri bilmediğin ortada,konuna çalış öyle yaz.çalışsaydın bunları kolaylıkla yazardın.yapamadığın şeyleri istesen çok daha iyi olurdu yapmadığın değil(yapmaya çalışsaydın yaptığın hatayı ya da yapabildiğin kodları yazardın zaten)