Anakartın kondansatörlerini de kontrol et...
Benim anakartında kondansatörleri patlamıştı... Değiştirdim şimdi kullanıyorum... 6 yaşında benim emektar...
Ekran kartı içinde üzülme lehim işinden anlıyorsan 5-10 TL masrafın var anlamıyorsan işçilik ile beraber 15-20 TL masrafın olur en fazla... (eğer dediğin gibi sadece kond. patlamışsa...)
Patlayan kondansatörün üzerinde ki bilgilere göre nette araştır , sahibinden.com - gittigidiyor.com gibi sitelerde bulabilirsin aynı değerlerde... Elektronikçilerde pek bulunmaz... PC'cilerde genelde ölmüş diyerek elinde ki parçayı değiştirmeye gider , senden çöp / atılacak deyip aldığı parçayıda 3-5 TL maliyetle onarıp temiz/ikinci el diye satmaya çalışır (PC tamircileri gücenmesin herkes bir değil...)
Benim anakart bozulduğunda götürdüğüm üç PC'cide *abi bu bozulmuş yeni anakart alman lazım* diyorlardı... :) *Tamir etsekte en fazla 1 ay sonra gene bozulur* diyenlerde oldu :D
Ama parçayı kendim aldım , kendim taktım , 6 aydır da tık demeden kullanıyorum :)))
Bir ihtimal de ; monitörün bağlantılarını kontrol et , dahili VGA'ya mı bağlı ? Ondan sonra pc açılırken BİOS a girip onboard VGA ayarlarını kontrol et... Harici VGA ile kullanırken BİOS tan kapamış olabilirsin onboard VGA yı...