Arkadaşlar benim 6-7 senedir kullandığım bir bilgisayarım var. Anakartı nforce2 işlemcisi amd athlonxp 2500+ , nvidia ge force 6600gt ekran kartı , 512mb ve 256mb ayrı 2 adet ram. Hernekadar işlemcinin performansını düşürerek kullanmak zorunda kalsamda beni uzun süredir götürüyordu bu bu bilgisayar.
Sorunuma gelecek olursak 2 gün önce bilgisayarım durdukyere kendini kapatmaya başladı ve kasanın power kablosunu prizden çıkarıp takmadığım sürece açılmıyordu tekrar. Aynı zamanda da kasadan yanık kokusu geliyordu. Bunu biraz araştırdıktan sonra PSU'nun fanının çalışmadığını farkettim ve tekrar çalışır hale getirdim böylece bu sorun ortadan kalktı. Taa ki dün gece başka sorunlar ortaya çıkana kadar.
Arkadaşlar asıl sorunuma gelecek olursam dün gece pc durdukyere ağ kablosu hatası vermeye başladı ( ağ kablosu takılı değil ikonu ve bağlanmaya çalışıyor ikonu arasında gidip geliyordu sürekli). Neyse windowsla ilgili birşeymi acaba diye düşünerek kasayı açtım ve daha önce soketleri takılmamış olan cd sürücümü taktım(cd sürücüm ASUS yeni sayılır). Amacım windows repair yapmaktı ama bu seferde açılış ekranında '' Detecting IDE drives'' yazısında takılıyor Harddiskimi görmüyor. Bide yetmezmiş gibi BİOS'a da girmiyor. Kablolarda mı bir problem var diye düşündüm her ve PSU dan gelen kabloları her türlü kombinasyonda Hardisc , ekran kartı ve CDROM'a taktım ama hiçbirşey değişmedi. Ramleri de çıkarıp taktım (teker tekerde taktım) yani geriye tek sorun kalıyor sanırsam bunca yıllık Anakartım beni yarı yolda bırakmış.
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama arkadaşlar sizinde düşüncelerinizi alabilirmiyim. Sizce sorun ne olabilir ?.