arkadaşlar her ekran kartıı pc ye olurmuu sizcee yada rem şimdiden tşk ederim
arkadaşlarr
bende 128 mb ekran kartı var. bunu 512 yapmak istediğimde bana ancak 256 yapabileceğimi, eğer 512 yapmak istersen kartın takıldığı yuvayı değiştirmem gerektiğini söylediler. Yani anlayacağın ayrı bir masraf çıktı. ram içinde şunu duydum galiba aynı marka olması daha iyiymiş uyum açısından. Tabi ramın yanına 2. bir ram takacaksan.
hanbababende 128 mb ekran kartı var. bunu 512 yapmak istediğimde bana ancak 256 yapabileceğimi, eğer 512 yapmak istersen kartın takıldığı yuvayı değiştirmem gerektiğini söylediler. Yani anlayacağın ayrı bir masraf çıktı. ram içinde şunu duydum galiba aynı marka olması daha iyiymiş uyum açısından. Tabi ramın yanına 2. bir ram takacaksan.Yanlış!!128den 512ye cıkınca kartın yuvası felan değişir diye bişey yok.Kart yuvasının değişmesi diye de bişey zaten yok.Ekran kartı ya agp yada Pcı olur.Aynı şekilde ankartta ekran kartı takacagın yer agp yada Pcı yuvası olur.Bu nedenle agp yuvalı bir anakarta agp ekran kartı Pcı yuvalı bir anakrta da pcı bir ekran kartı takabilirsin.Ram içinde markaların aynı olması şart değil.Sadece aynı marka ve mhz olurlarsa daha iyi olur o kadar.
KONU ARKADAŞLAR HER VÜRÜS AYNIMII YOKSAA AYRIMII BEN AVAST KULANI YOMM NASIL BİŞEY İYİ Mİİ SİZCEE :( VE VÜRÜSLERE TAM KARŞILIK VERİ YOMUU VÜRÜSLERR ÖFF ÖFF
avast pro çok başarılı bir virüs tarayıcı ama virüslü dosyayı onarma konusunda tam bir vasat. ve sistem dosyalarını hiç affetmiyor sil diince siliyor. yani dikkatli kullanıldığı sürece güzel ama daha iyi anti virüs tarayıcıları mevcut.
arkadaşım tam bilgi alamadımm vürsceşıtleri varmıı örneyin ezanedee önemlii bilbiler var vürüs dosyaya yaılmış isee ne yapmam gerekirr :(
avast kullanma ama virüsün türüne göre incelemen gerek. eğer avast pro ile onar dersen bilgilerin gidebilir. (bir ihtimal ama ihtimal.) güvenlik bölümünden bu konu hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsin. https://www.chip.com.tr/forum/forum.asp?FORUM_ID=34
ufuksNiçin bana 512ye yükseltemezsin dedi o zaman?hanbababende 128 mb ekran kartı var. bunu 512 yapmak istediğimde bana ancak 256 yapabileceğimi, eğer 512 yapmak istersen kartın takıldığı yuvayı değiştirmem gerektiğini söylediler. Yani anlayacağın ayrı bir masraf çıktı. ram içinde şunu duydum galiba aynı marka olması daha iyiymiş uyum açısından. Tabi ramın yanına 2. bir ram takacaksan.Yanlış!!128den 512ye cıkınca kartın yuvası felan değişir diye bişey yok.Kart yuvasının değişmesi diye de bişey zaten yok.Ekran kartı ya agp yada Pcı olur.Aynı şekilde ankartta ekran kartı takacagın yer agp yada Pcı yuvası olur.Bu nedenle agp yuvalı bir anakarta agp ekran kartı Pcı yuvalı bir anakrta da pcı bir ekran kartı takabilirsin.
hanbabaNiçin bana 512ye yükseltemezsin dedi o zaman?Bunu diyen kişiye sorman gerek..Sor bakalım nasıl açıklayacak??
tam bilgi alamadım arkadaşlar benim anlatmak istediyim şuuu
her ekran kartı pcye uyarmı ve ses karttıı yani tşk ederim yinede bilginiz için :(
uymaz.örneğin eski bir anakarta(büyük ihtimalle bu anakartta agp girişi vardır) pci express x16 kart takamazsın.veya yine eski bir anakartta(eski dediysem 1995 lerden kalma falan)büyük ihtimalle sd ram yuvası vardır.buna da ddr ram uymaz.ayrıca anakart ve işletim ssitemleri bazı parçalarda şınırlama getiriyor.örneğin bazı anakartlara 4 gb tan fazla ram takamazsın.
TŞK ARKADAŞIM BİLİYOM BİRAZ FAZLA OLDUU AMA BİŞEY SORACAM SANA BENİM REM 2DELİKLİ ŞİMDİ NE OLU YOO VE BANA BİRAZ PC İÇERİĞİ İLE BİRAZ BİLGİ VERİRMİSİN YADA Bİ SİTE ÖNERİRMİSİNTŞK EDERİM BİLGİN İÇİN
DexoL!!her ekrankartı nın,RAM in,ses kartı nın....vs. uyumlu olacağı sistem farklılık gösterir.RAM lerin ayrık ise farklı markalar olmaması tavsiye edilir!!! tek RAM kullanıyorsan DDR,DDR2,DDR3,DDR4 olup olmadığına ve anakartının destekleyip desteklemediğine dikkat et.aynı şey ekran kartın içinde geçerli.bunun için ilk önce anakartının ayrıntılı bilgisini edinip en son sınırlarını bilmeli ve ona göre donanım yüklemelisin
DexoL! Her virüs aynı değildir.kimi sistem dosyalarına saklanırken kimi gezinir,uygulamalarının dosyalarına saklanır ve sen o uygulamayı kullandıkça yayılmaya başlar.bunun için kendine kaliteli bir Antivirüs programı bul(norton,avast,kasperksky),bunun yanına çerezleri ve ad-awareleri,sky ware leri silmek içinde AdAware programını kur ve tam taramadan geçir.çünkü antivirüs programları bu çerezleri tam anlamıyla göremediğinden silemiyor.Başarılar