İyi akşamlar forum sakinleri, bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var, olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle sistemimi yazayım sonra soruna geçeyim
MSI P67A-G45 Anakart
Intel i5 2500k 3.30 Ghz İşlemci
GSkill 4GB 1600Mhz CL7 RAM
MSI HD6950 2GB 256 Bit TwinFrozr Ekran Kartı
Samsung 1TB HD103SJ HDD
Cooler Master CM690-II Kasa
650+80 Güç Kaynağı
(O.C Yok.)
Sorun ise şöyle:
Son zamanlarda hangi oyuna girersem gireyim, 5-10 dakika sonra pc bağırmaya, aşırı gürültü çıkarmaya başlıyor. İşlemci de stok fan var. Kasada 1 önde 1 arkada toplam 2 fan var. Daha yeni kasanın içini açıp bir güzel temizledim, herhangi bir aksaklık göremedim. Aklımda bir kaç şey var :
1- PC'yi 2011 yazında aldık ve o zamandan beri termal macun yenilemedim.
2- Intel işlemci stok fanı yetersiz kalıyor veya problemli.
3- Odanın sıcaklığı biraz fazla ( 28-30 Derece Arası ) ve kasayla duvar arasında 20 cm ya var ya yok.
SpeedFan ve HWMonitor pc yükte değilkenki değerlerini ölçtüm, çok anormal bir durum yok ( En yüksek sıcaklık 47 derece).Fakat en ufak bir oyuna girsem Temp2 olarak gösterilen sıcaklık oyuna girmemden 5 dakika sonra 70-80-90 derecelere çıkıyor ve pc'de aşırı gürültü oluyor.Aynı şey HWMonitor için de geçerli tabii. Merak ettiğim şeyin sorunun işlemci fanından mı yok kasa fanlarından mı kaynaklandığı.Ona göre yeni bir işlemci fanı ( aklımda cooler master 212 evo var) veya akasa venom kasa fanı alacağım. Şimdiden teşekkürler.