selamlar,
p4/1.7ghz hızında 768 ramli toplama bir win bilgisayarım var. son bir senedir oldukça yavaş çalışıyor. 2 program arasındaki geçiş en hızlı halinde bile 2-3sn arası bir süre alıyor. herhangi bir yazılımda (özellikle grafik tasarım yazılımlarında ve özellikle adobe yazılımlarında) aç komutu verince dosya aç penceresinin gelmesi 10 ila 20 saniye arasında bir sürede geliyor. Tüm yazılımların açılma süreleri oldukça uzun (word bile en hızlı şekilde 30 saniyede açılıyor, adobe yazılımlarını hiç sormayın yerine göre 5 dakikayı bile bulabiliyor). Film izlemek bir işkence, dura dura oynuyorlar, flash filmleri de keza öyle... Pencere aç kapa işlemleri insanın içini bayıyor. kum saati dönüyor da dönüyor. İlk açılışta masaüstünün görünme süresini ise hiç sormayın, tam bir felaket. kapanma da öyle.
Grafik işleri ile uğraştığım için epey bir yazılım. başlat menüsündeki yazılım listesi silme 2 sütun genişliğinde. Birçoğunu da kullanıyorum. Kullanmadığım yazılımı zaten barındırmam, hemen kaldırırım. Benim aklıma gelenlerden biri bu kadar çok yazılım barındırmaktan kaynaklandığı.
Bir de ktrl+alt+delete ile işlem listesine baktığım zaman işlemcinin her daim en az %80'de çalıştığını görüyorum ve en büyük yeri her zaman "Sistem Boşta İşlemi" kaplıyor. En düşük hali %50 civarlarında. İşlemci üzerinde anlamadığım bir şekilde epey bir yük oluşuyor.
Virüs için AVG'nin bedava sürümünü kullanıyorum ve genel olarak kapalı tutuyorum çünkü makineyi çok zorluyor. Ama o kapalıyken bile sistem boşta işleminin işlemciye olan yükünü azaltamıyorum. Bu işlemi sonlandırmaya da korkuyorum.
Birileri bana akıl verebilir mi? Format atmadan bu işin üstesinden nasıl gelebilirim?