Askeri Okullar

ahmetsen7
01-03-2010, 19:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
334 mesaj

arkadaşlar pc forumunda boyle bi soru sormak ilginç olacak ama hep bu foruma takıldığım için soruyorum ..

ben askeri okullara girmek istiyorum ama bi sorum olacak
benim küçükken kolum kırılmıştı  ameliyat olmuştum ve ameliyat izi var kolumun dirsek taraflarında peki girebilirmiyim ? tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum kolay gelsin saolun

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 01 Mart 2010 22:11
uGuR.uK
01-03-2010, 21:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

askeri okulların fiziksel esaslarında değişik şartlar var, ve bu şartlar okullara göre değişebiliyor(kara-hava-deniz kuvvetleri). genel olarak ilk testlerde hepsi aynı ancak ilkler geçildikten sonra branşa özgü sınamalara gelindikten sonra kesin birşey söyleyemeyiz biz. başvuru kitapçıklarında tam olarak nelerin aranıp aranmadığı ve yasaklı olduğu belirtilir. eğer kolunda aşırı görsel ve içten fiziksel bir hasar yoksa ayrıca eskisi gibi %100 güçle kullanabiliyorsan sorun olmayabilir, ama yinede fazla umutlanma çünkü süper titiz bir eleme yöntemleri var.

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 01 Mart 2010 21:54
loseface
01-03-2010, 23:03   |  #3  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Yaklaşık 1.5 metreden belli etmiyorsa sorun olmaz.Birde Uğur abinin dediği gibi %100 kullanabiliyormusun ben gitmiştim kolum mülakattan 4 ay önce kırılmıştı :) Ama o aşamada elememişlerdi ama sana öneri Askeri liseye kesinlikle git çok süper imkanları var benim arkadaşım gidiyor çok memnun ben ise şu an Fen Lisesinde sürünüyorum ;)

ahmetsen7
01-03-2010, 23:09   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
334 mesaj

kardeş ne lisesi yahu bizim lise bitti (son sınıftayım) ben hava harp okullarından bahsediyorum ......
kolumu yüzde yüz kullanabiliyorum ama ameliyat izi belli oluyor

Son Düzenleme: ahmetsen7 ~ 01 Mart 2010 23:14
uGuR.uK
02-03-2010, 12:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: ahmetsen7  
kardeş ne lisesi yahu bizim lise bitti (son sınıftayım) ben hava harp okullarından bahsediyorum ......
kolumu yüzde yüz kullanabiliyorum ama ameliyat izi belli
izlerin sınırlarını yine onlar belirliyor, belli ölçütleri var(boyutu, renk farkları, göze batması vs.) ve bunları en iyi yine onlar bilir. varsa bir tanıdığın herhangi bir askeri okulda veya normal askeri birliklerde onlar daha iyi fikir verebilir ama yine söylüyorum askeri okul mülakatlarındaki bu tarz aşamalar kesinlikle belli olmuyor, aldığın hiçbir cevap %100 olmayacaktır ki bunu öğrenmenin tek yoluda yazılı sınavları geçip sağlık-vücut testlerine girmek maalesef. ya şansını deniyeceksin yada hiç uğraşmicaksın ama ben gir derim, ilerde keşke demektense denedik olmadı demek iyidir.

loseface
02-03-2010, 17:32   |  #6  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: ahmetsen7  
kolumu yüzde yüz kullanabiliyorum ama ameliyat izi belli
Kardeş yukarıda harp okulu falan dememişsin sade askeri okullar demişsin ;)

ahmetsen7
02-03-2010, 17:51   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
334 mesaj

tamam arkadaşlar saolun yorumlar için  tek çare denemek