Aspire 8930G: Acer'dan dev bir laptop

CHIP Online
11-08-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Acer kulaklarınızn pasını silecek bir ses sistemine ve güçlü bileşenlere sahip bir laptop sunuyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Aspi ... ir-laptop_8173.html

Acer, Aspire 8930G ile yeni Centrino 2 platformunu baz alan 18,4 inçlik bir laptop piyasaya sürüyor.

Full-HD (1920 x 1080 piksel) ekranlı devasa notebook'un farklı sürümleri olacak. Acer maksimum RAM miktarını 4 GB, maksimum sabit disk depolama alanını ise 640 GB olarak veriyor. Bu depolama alanı 7200 rpm ile çalışan 2 adet 320 GB'lık diskten oluşuyor. Oyuncular özel olarak modele göre GeForce 9600M GT veya 9700M GT sunuluyor.

Oyun ve filmlerin akustik altyapısını ise beş surround hoparlör ve 10 Watt'lık subwoofer'dan oluşan entegre bir 5.1 ses sistemi oluşturuyor. Sürüme göre Aspire 8930G Blu-ray sürücü veya TV alıcısı ile beraber geliyor.

Acer, Aspire 8930G'yi ilk kez 21 Ağustosta Leipzig'deki Games Convention'da tanıtacak. Fiyat ve bulunabilirlik hakkında bilgiler henüz kesinleşmedi.


Tüm konu: Aspire 8930G: Acer'dan dev bir laptop

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Aspire 8930G'nin bütünleşik 5.1 ses sistemi başarılı olabilir mi?

frozen
11-08-2008, 01:45   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Saçma bir düşünce bana göre, bir insan eğer film ve ses düzenine önem veriyorsa bir LCD tv ve güzel bir ses sitemi alır evine kurar. ne yani, adam laptop u alıp kafeye geçecek, basacak sesi ve film izleyecek?
Teknoloji üzerinde bu denli gereksiz ilerlemeleri* çok lüzumsuz buluyorum. Laptop kullanım amacı bana göre hiç bir zaman gerektiği yerin ötesine geçemeyecek. Bir oyuncu Laptopa dünyanın parasını verip sürekli sorun yaşayacağına, daha ucuza çok daha kaliteli bir pc veya oyun konsolu alıp daha çok eğlenebilir.
Bu ürünü alacak kişilerde belli, bir biri ile yarış içinde olan mali durumu ciddi derecede yüksek insanlar. İşini bilen bir bilişim meraklısı hiç bir zaman böyle bir tercih yapmaz. Alternatifin bol olduğu bir ortam burası.
Özetle; Saçma...

*= Buna ne kadar ilerleme denebilirse? Tabi bu tarz gelişmeler başka yenilikleri ve kolaylıkları doğurabilir ama yinede son kullanıcıya ulaşmadan test aşaması ile ilerlemeye devam etmeli. Bu tarz denemelerin insanların parasını harcamaktan başka bir işe yaradığı pek söylenemez.

Fattur
12-08-2008, 02:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

asıl frozenin düşünceleri saçma.Artık taşınabilir parformans ön planda.Bunu anlayamamanız normal.veya çöyle diyeyim artık herkes bir yere sabit bağlı olmak istemiyor ve bu hem yüksek performanslı laptopların gelişimine katkıda bulunuyor hemde mini laptopların gelişimine katkıda bulunuyor.Bence bunlar çok gerekli ilerlemeler.
ayrıca
--
Bir oyuncu Laptopa dünyanın parasını verip sürekli sorun yaşayacağına,
--
Böyle birşey sözkonusu bile değil ne problemi yaşayacaksın ki en fazla pil problemin olur. Birde şu laptopu elimde para vermeden (:D) denemek isterdim.

--
Bu ürünü alacak kişilerde belli, bir biri ile yarış içinde olan mali durumu ciddi derecede yüksek insanlar. İşini bilen bir bilişim meraklısı hiç bir zaman böyle bir tercih yapmaz. Alternatifin bol olduğu bir ortam burası.
Özetle; Saçma...
---
hiç bir zaman öyle değil laptoplar artık masaüstü pclerin yerini almaya hazırlanıyor. tabii masaüstü sistemler de hiç bir zaman ölecek değil.masaüstünde ki kablo karmaşası yok.Mali durumlada ve yarışlada bir alakası yok bu işin bu tip ürünler ihtiyaca artık daha çok hitap etmeye ve ucuzlamaya başladı.
senle de tek uyuşamdığımz yer bu mobility :D artık ne demekse taşınabilirlik diyelim şuna :D

sercan
12-08-2008, 13:59   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

bu iş artık kişinin düşünceleriyle alakalıdır iç dünyasında nekadar uç noktalatdaysa gerçek dünyadad aoralarda olmak ister buda o insanlar bi bi nevi yardım gibi bişe saçmalık falan değil