Assassin's Creed I sorunu

Ahmet Ertuğrul
29-05-2010, 20:26   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

TTNet Oyun'dan Assasin's Creed I'i indirdim. Oyunu çalıştırıyorum. İlk yükleme ekranı problemsiz. Daha sonra "New Game"e tıkladıktan sonra gelen "Loading" bir türlü geçmiyor. Oyun da başlamıyor tabi. Şeffaf bir gözlüğün arkasından yanıp sönen şehir resimleri görüyorum. Görüntüde yavaşlama takılma, falan olmuyor. Gözlüğü hareket ettirip etrafa bakabiliyorum. Ama oyun başlamıyor.

Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu hiç?

Windows 7 kullanıyorum. Sistemim gereksinimlerin üzerinde.

Süleyman.
29-05-2010, 20:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Orada bir süre bekledikten sonra Animus'tan çıkılarak oyunun devam etmesi lazım.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 29 Mayıs 2010 20:55
kaangkc
29-05-2010, 23:16   |  #3  
kaangkc avatarı
Yıllanmış Üye
140 mesaj

Madem böyle bir konu açılmış bende bir soru sormak istiyorum. Bende bir ay önce filan TTNet Oyun'dan Assassin's Creed'i indirdim. TTNet Oyun'da "Oyna" dediğim zaman hiç bir şey yapmıyor, öyle kalıyordu. Kendi dosyasına gidip çalıştırdığımda "Yummy Player 4.0" ile ilgili bir hata veriyor. Bunu nasıl çözebilirim? Eğer net bir cevap gelecek olursa TTNet Oyun'u tekrar kurup oyunu tekrar yükleyeceğim. Ayrıca TTNet Oyun'dan indirdiğim bir oyunu interneti olmayan bir evde oynayabilirmiyim. (Laptopum olduğu için her yere taşıyorum. O yüzden sordum.) Fazla soru sorduğumun farkındayım, ama cevaplarsınız sevinirim.

Ahmet Ertuğrul
29-05-2010, 23:18   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Orada bir süre bekledikten sonra Animus'tan çıkılarak oyunun devam etmesi lazım.
Baya bekledim. Oyuna geçmiyor. Youtubeda benzer bir problemi çözen biri vardı ama onun oyunu ilk loading'de çöküyormuş. Bende çökme olmuyor. Neyse bu çok önemli değil de... Adam dizüstü bilgisayarda çalıştırıyordu oyunu ve çok da yeni (ya da günümüzün masaüstü bilgisayar performansına yaklaşan bir dizüstü) değildi bilgisayarı. Onun 2. loading'ine baktım. 30 saniye bile sürmedi. Ben 5 dakika falan bekliyorum. Aynı yerde duruyor.

Sanırım oyun yüklenirken bir hata oldu. Ama anladığım kadarıyla TTNet Oyun'la yüklenen oyunları tekrar indirmeden kaldırıp yüklemenin bir yolu yok. Biraz daha bekleyeceğim. Cevap alamazsam TTNet'le iletişime geçmeye çalışacağım. Bu arada oyunun klasörlerine bakayım. Belki bir setup dosyası bulurum. Ordan tekrar yükleme/kaldırma/onarma gibi bir şey yapabilir miyim diye bakayım. Teşekkürler Süleyman abi.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 29 Mayıs 2010 23:23
Ahmet Ertuğrul
29-05-2010, 23:22   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: kaangkc  
Madem böyle bir konu açılmış bende bir soru sormak istiyorum. Bende bir ay önce filan TTNet Oyun'dan Assassin's Creed'i indirdim. TTNet Oyun'da "Oyna" dediğim zaman hiç bir şey yapmıyor, öyle kalıyordu. Kendi dosyasına gidip çalıştırdığımda "Yummy Player 4.0" ile ilgili bir hata veriyor. Bunu nasıl çözebilirim? Eğer net bir cevap gelecek olursa TTNet Oyun'u tekrar kurup oyunu tekrar yükleyeceğim. Ayrıca TTNet Oyun'dan indirdiğim bir oyunu interneti olmayan bir evde oynayabilirmiyim. (Laptopum olduğu için her yere taşıyorum. O yüzden sordum.) Fazla soru sorduğumun farkındayım, ama cevaplarsınız sevinirim.
Bazen bende de aynı şey oluyor. Görev yöneticisini aç. Ordan yanıt vermeyen programları sonlandır önce (login form gibi bir şey var yanıt vermeyen). Onu sonlandırdıktan (programı kapat, yanıt vermesini bekle gibi seçenekler gelirse, kapat de) sonra tekrar "oyna"ya bas. Ben böyle yapınca oluyor. Bu sorun her zaman olmuyor ama.

İnternet olmayan bir yerde oynanmıyor çünkü önce TTNet Oyun hesabına giriş yapman gerekiyor oyunu açmak için.

kaangkc
29-05-2010, 23:30   |  #6  
kaangkc avatarı
Yıllanmış Üye
140 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Bazen bende de aynı şey oluyor. Görev yöneticisini aç. Ordan yanıt vermeyen programları sonlandır önce (login form gibi bir şey var yanıt vermeyen). Onu sonlandırdıktan (programı kapat, yanıt vermesini bekle gibi seçenekler gelirse, kapat de) sonra tekrar "oyna"ya bas. Ben böyle yapınca oluyor. Bu sorun her zaman olmuyor ama.

İnternet olmayan bir yerde oynanmıyor çünkü önce TTNet Oyun hesabına giriş yapman gerekiyor oyunu açmak için.

Bilgi için teşekkür ederim.

Süleyman.
29-05-2010, 23:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim Ahmet. Dediğin gibi kurulumda sorun olabilir.

Seriye başlaman da iyi olmuş ayrıca. :)

Ahmet Ertuğrul
29-05-2010, 23:46   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bir yandan da Melekler ve Şeytanlar'ı okuyorum (tabi bu tür popüler kitapları nasıl değerlendiriyorsun abi bilmiyorum da, eğlence için okumak iyi oluyor arada). İyi denk geldi. Ama oyunun setupı falan yok. Çok kötü oldu. Bir catalystin son sürümünü yükleyeyim. Bir de ubisoftun teknik destek forumuna da sorayım belki bir çözüm olabilir. Olmazsa oyunu TTNet Oyunmatik'le kaldırıp tekrar indirmem gerekecek sanırım. Offf....6 küsür gb'tı galiba. Ya da olmadı belki gidip alırım ucuz olması lazım 1. oyunun.

DirectX için bir güncelleme falan gerekli olmaz sanırım Windows 7 olduğu için. Bu tür durumlarda başka ne öneriliyordu? Video sürücüleri, directx güncellemeleri..başka önemli bir şey yoktu galiba?

ADEM-KAYA
30-05-2010, 00:10   |  #9  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Game Launcher'i kurmayı bir dene.

Süleyman.
30-05-2010, 00:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Bir yandan da Melekler ve Şeytanlar'ı okuyorum (tabi bu tür popüler kitapları nasıl değerlendiriyorsun abi bilmiyorum da, eğlence için okumak iyi oluyor arada).
O da lazım.

DirectX için bir güncelleme falan gerekli olmaz sanırım Windows 7 olduğu için. Bu tür durumlarda başka ne öneriliyordu? Video sürücüleri, directx güncellemeleri..başka önemli bir şey yoktu galiba?
Güncellemeleri bir dene önce. Bir de oyunun DX9 ve DX10 olmak üzere iki .exe'si olması lazım. Ekran kartını hatırlayamayacağım ama DX10 ile oyunu kaldıramamış da olabilir.

ADEM-KAYA
30-05-2010, 00:35   |  #11  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Ekran kartını 5770 aldırmıştık abi :) x4 620 ile.

@Ahmet şart mı ttnet den oynaman.?

_OnuR_
30-05-2010, 00:36   |  #12  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

@Ahmet Ertuğrul 
sen yine ttnetten indirebilmişsin ben ordan da indiremedim bi türlü inmedi. Sonra korsanını yükledim bu sefer de bi bölümde her yer saman gibi sapsarı. Bana bu oyunu oynamak haram olmuş:)

Ahmet Ertuğrul
30-05-2010, 02:54   |  #13  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

TTNet'e şikayet/talep karışımı bir mesaj yazdım. Oyunun resmi topluluk destek forumuna da bir konu açtım ayrıntılı bir şekilde. Catalysti güncelledim. Bir değişiklik yok.

TTNet Oyun'un acilen Steam'de olduğu gibi bir file-check sistemine ihtiyacı var. İşin ilginç yanı oyunu yeniden yükleme gibi bir seçenek de yok. Bunları belirttim mesajımda. TTNet Oyun'da ısrar etmemin nedeni 6 Gb'ı indirmiş olmam. 15 Gb limitim var. Sınırsız ama sınırlı olan tarife.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 30 Mayıs 2010 02:55
Mert_06
30-05-2010, 12:42   |  #14  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj
TTNet Oyun'dan Assasin's Creed I'i indirdim. Oyunu çalıştırıyorum. İlk yükleme ekranı problemsiz. Daha sonra "New Game"e tıkladıktan sonra gelen "Loading" bir türlü geçmiyor. Oyun da başlamıyor tabi. Şeffaf bir gözlüğün arkasından yanıp sönen şehir resimleri görüyorum. Görüntüde yavaşlama takılma, falan olmuyor. Gözlüğü hareket ettirip etrafa bakabiliyorum. Ama oyun başlamıyor.

Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu hiç?

Windows 7 kullanıyorum. Sistemim gereksinimlerin üzerinde.

Dostum ben de daha dün orijinal dvd ile yüklemeyi denedim. Kurulumdan sonra aynen senin dediğin hata çıkıyor. Başlangıçta loading yazıyor. Hatta yazılar arada bi hareket ediyor. uzun süre beklememe rağmen yazı hiç geçmiyor. Ben de vista sp2 kullanıyorum. Sistem gereksinimleri 2 kat daha iyi neredeyse. Burada şimdiye kadar yazılanlar sorunumu çözmedi. Eğer bir çözümünü bulursan burada paylaşırsan sevininirm.