Asus A8N-SLI (prennium) ses
Arkadaşlar Asus A8N-SLI (prennium) ses kartım var bilgisayarcı olarak sorunla bire bir kaldım ve içinden çıkamaz oldum. Özellikle bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan ricam yardım edermisiniz. Sorun ve aranan çözüm yolları;
Asus A8N-SLI (prennium) ana kart üzerinde 8 kanal ses çıkışı olan Sound MAx Realtek AC'97 driver sahip ses kartına bir tane 5+1 in wofferi taktım sistem güzel çalışırken bir kaç kere jack ı çıkarıp takdım ve ardından 2+1 haparlör bağladım ve ses çok alt derinden gelmeye başladı... 2+1 in jack çıkarıp tekrar takıyorum ama otomatik tanımada sürekli aşağıdaki hatayı veriyor. ayrıca çalışan micrafonda sorun olmadığını gösteriyor resimde ama oda çalışmıyor...
Bu soruna yapılan işlemler;
-Haparlörü değiştirdim 2+1 aldım yeni onu taktığımda aynı sorunu çıkarttı, halbuki tüm haparlörler çalışıyor, Micrafonu başka makinaya taktığımda sorun çıkartmıyor.
-sürücülerini güncelleştirdim ama malesef yine aynı sorun,
-sistemi tekrar kurdum sıfırdan yine aynı sorun,
-ana kartı pil çıkartarak bios bilgilerini sıfırladım yine aynı sorun,
-bios ayarlarını girişte del tuşu komutu ile açtım ayarlarına baktım sorun yok ama belki kendi kendine :) değişmiş düşüncesiyle load diyerek tüm ayarlarını eski konuma getirdim yine olmadı..
Sonuç ve bilgisayarcı oalrak elimden tüm gelen ihtimalleri değerlndirdim ama sorun düzelmedi ana kartta daha yeni durup dururken jack değiişimden başladı bu sorun... bu konuda deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. ne yapmam gerekiyor ne yapabilirim...