Arkadaşlar bugün formlarda gezinirken çok ilginç bir konuya rastladım yazılanları okuduktan sonra çok şaşırdım.
Bu çok önemli konuyla ilgili yorum yapmayı aramızdaki profesyonel arkadaşlara bırakmak istiyorum.
Konunun ayrıntıları burada
bence çok önemli bir mevzu.
Bu konu açıklığa kavuşana kadar ASUS yerine MSI ile sistem toplamaya karar verdim...
Asus Anakart Chipset 570+190=590 ?
asusu kotulememek lazım bı karısıklık olmustur yazıları okudum ama sonunda acıklık getırılmıs zaten huyumuzdur 100 guzel sey yaparsın goklere cıkarırız 1 kotu bısey olur yerın dıbıne sokarız bence on yargılı olmamak lazım ben asusu tek gecerım her zaman..!!
Nvidia'nın 590 chipset'in referans dizayn'ında yaptığı bir değişiklik sonucu bu tür durum meydana geldiğini anlamış olduk. İlk üretilen Crosshair anakartlar 590 SLI çipsetli olarak üretildi. Fakat sonraki partiler Nvidia'nın referans dizaynındaki değişiklik nedeniyle 570 SLI + Nforce SPP 190 şeklinde üretilmiş. diye cevap vermiş ASUS
belkide işin içinden çıkmak için verilmiş bı cevapta olabılır bı yanlıslık varda ne:)
evet bende cevabı şimdi okudum ben buraya konuyu yazarken asusun bu konu ile ilgili cevabı gelmiş
Asusun yaptığı değişikliği duyurması gerekirdi insanlar sonuçta 590 çipsetli diye biton para veriyor.
Bana tuhaf bi açıklama geldi bu anakarta sahip kullanıcıların kartlarını değiştirme, para iadesi yapılması gibi haklarının olması gerekir ben alsam dava açardım.
bu nasil bir yanlislik? ben olsam o sitede oyalanmazdim bile.
590SLI:
bu anakarti kullanan herkes kontrol etmeli bence.
asusun yediği halt bu mu yani..millete 590 diye 570 mi kakalamaya çalışıyor...XFX alırım daha iyi be...ki aldım:)
erdem187asusun yediği halt bu mu yani..millete 590 diye 570 mi kakalamaya çalışıyor...XFX alırım daha iyi be...ki aldım:)egemengigabu nasil bir yanlislik? ben olsam o sitede oyalanmazdim bile.Forumdaki Yazılanları en baştan beri dikkatlice takip etip sonuçu merakla bekliyordum.bu anakarti kullanan herkes kontrol etmeli bence.
Açıklamaları tatmin edici bulmadığımı özellikle belirtmeliyim.
Bence ortada resmiyette görünmesede bir kusur sözkonusu ve bu hataya nvidia da ortak.Bu kartın teknik özelliklerinde 590 çipset olarak yazılıyo; fakat küçükte olsa aslında çok önemli bu teknik detay ortada yok. bu değişikliğin kartın performansını nasıl etkilediği ve değişiklik öncesi ve sonrası peformansların nvidia veya asus tarafından kesinlikle verilmesi gerekirdi.
ilk çıkan partiler 590 çipsetli üretilmiş sonrakiler bi takım sorunlar nedeniyle 570+190 olarak üretilmiş bu değişikliklerin ne gibi sonuçlar doğurduğu tüketiciye kesinlikle belirtilmeiydi.
Sonuçta nvidia 590 çipsette stabilite sağlayamıyorsa yeni 570+190 demeliygi590 çipsetle aynı özellikte hatta daha stabil ama 570+190
Son Düzenleme: yelkowan ~ 05 Şubat 2008 09:03
Nvidia nin bence hic ilgisi yok. ASUS bunlari entegre ederken hic mi uzerlerine bakmadi? bunun olmasi imkansiz. kusur varsa ASUS da var. 590 ile 570 arasindaki tek fark birisi SLI ile 16x-16x modunda calisiyor, digeri ise 8x-8x yada 16x-8x calisiyor... yani iletisim kopuklugu yuzunden fabrikada bu anakarta 570 basilmis olabilir.
nvidia nın bi suçu olmadığı gibi burada %100 asus suçludur..nvidia onlara gidin 570+190 yada başka tür formüller uygulayın demiyor...yani yapacaksan adam gibi kart yap yada hiç yapma değil mi??birde sorun şu asusun 570+190 muhabbeti neden diğer anakart üreticilerinde yok...bu ticari bir oyundur..