ASUS BIOS update yaparken dikkat edilecekler konus

SERKAN DUMAN
03-07-2009, 12:23   |  #1  
SERKAN DUMAN avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

arkadaşlar merhaba,sistemim imzamda göründüğü gibidir.2003 yılı versiyonlu biosumu update yapacağım fakat xp kurulu sistemimde vista inspirat,gadget ve avast 4,8 (son) antivirüs kullanıyorum.forumda bios güncellemesi sırasında antivirüs yazılımlarının kapalı olması gerekiyor diye yazılmış fakat ben ne kadar yaptıysam avastın ana programcığını (diğer mail,spam,kalkan v.s. kapattım) kapatamadım.msconfig ya da diğer startup programlarıyla kapatmama rağmen avast her açılışta kendi kendine başlangıçta yerini alıyor.(yerini alıyor derken avast görev yöneticisinde arka planda tek bir satır,simge olarak yer alıyor,system tray de saatin yanında değil).Bu durum ve diğer vista eklenti programları bios update de sorun yaratır mı?Avastı kaldırmadan bu durumu halledebilirmiyim?Bios update yaptıktan sonra yeni bios versiyonu donanımlarla (ekran kartı,hdd,ses kartı,..v.s.) çakışma ya da bir sorun yapar mı?(Gerçi ekran kartında en son sürücüleri kullanıyorum).
    Bios update yapmak istememin temel nedeni bilgisayarımın daha hızlı olması ve yeni kullanacağım bileşenlere (örneğin 512 mb agp8x ekran kartı almak istiyorum ve ddr 400mhz ramlerle daha iyi uyumu) daha iyi uyum göstermesi.Bu düşüncem doğru mu?Eğer değilse boşu boşuna riske girmek istemiyorum.
Bir de son olarak 512MB AGP 8X ekran kartı almak istiyorum fakat satıcılar bu model ekran kartlarının en az 400 watt power supply (güç kaynağı) ile beraber kullanılması gerektiğini aksi takdirde ekran kartının yanabileceği ihtimalini söylediler.Bu doğru mu?Ben de 300watt frisby (voltage 115V current 6a) güç kaynağı mevcut.Yeni bir güç kaynağı almak istemiyorum.Acaba kasa içerisinde ek bir fan,kasayı açık çalıştırmak ya da ekran kartının üzerindeki fanla bu durumu giderebilirmiyim?Bu soruları özellikle moderatör arkadaşlara sormak istiyorum.Tabii bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlarda yardımcı olabilirler.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Herkese kolay gelsin.....

SERKAN DUMAN
05-07-2009, 14:59   |  #2  
SERKAN DUMAN avatarı
OP Taze Üye
18 mesaj

güncel....

SERKAN DUMAN
07-07-2009, 13:57   |  #3  
SERKAN DUMAN avatarı
OP Taze Üye
18 mesaj

evet arkadaşlar hala görüş ve önerilerinizi bekliyorum....

eolos
07-07-2009, 14:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ben biosuma aldığım günden beri hiç dokunmadım 4 yıl oldu güncelleme yapmadım

Süleyman.
07-07-2009, 14:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Eğer BIOS güncellemesinde performansa ait iyileştirmeler varsa tabi ki bazı performans artışları olacaktır. Çoğu anakart markası BIOS sürümünün hangi iyileştirmeleri içerdiğini yazarlar. Windows üzerinden güncelleyecekseniz çok da sorun değildir diye düşünüyorum, tabi elektrik kesintisini ihtimalini mutlaka hesap etmelisiniz. Güç üniteniz zayıf, dedikleri gibi. Eğer dediğiniz AGP kart HD 3850 ise, en az gerçek 350 watt güç kaynağı iyi olur. Güç kaynağının zayıflığı sebebiyle oluşan riski kasayı soğuk tutmaya çalışarak düzeltemezsiniz.