Asus Data Security Manager

HPQ-User
28-04-2009, 17:57   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

juniorata sormuş:
bilgisayarımdaki Asus Data Security programı hata verdi
Kaldırıp tekrar kurdum.
Ancak şuan bu dosyaları kullanamıyorum
*kurduktan sonra aynı şifreyi verdim
Şimdi programda decrypt diyorum işlem yapıyor ama fayda etmiyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Notebook Asus F3SC serisi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.9) Gecko/2009040821 Firefox/3.0.9

Mustafa@PC
28-04-2009, 18:07   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Programı tekrar güvenli modda your unistaller programı ile silin ve yine güvenli modda yükleyin.

Bu işlemi yapmadan ccleaner programı ile bi temizlik yapın.

KubiNetCafe
21-07-2009, 09:40   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

KARDES sENİN yazmıs oldugun uygulamayı ben aynen uyguladım fakat sonuc yinede olumsuz.
cok berbat bir durum cözümü yok bu işin herhalde

Süleyman.
21-07-2009, 13:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Olmayabilir. Eğer Asus'un şifreleme programı kendine has, o anki kurulumunda geçerli bir algoritma oluşturmuş ise, şifrelenmiş dosylarınızı geri getirmek eğer imkansız değilse bile oldukça zor olacaktır. Muhtemelen bu sorunla karşılaşmış birileri vardır. Bir araştıralım bakalım, belki bilen birileri de cevap verirler...

Kapalı Hesap (2197)
23-07-2009, 00:18   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Olmayabilir. Eğer Asus'un şifreleme programı kendine has, o anki kurulumunda geçerli bir algoritma oluşturmuş ise, şifrelenmiş dosylarınızı geri getirmek eğer imkansız değilse bile oldukça zor olacaktır. Muhtemelen bu sorunla karşılaşmış birileri vardır. Bir araştıralım bakalım, belki bilen birileri de cevap verirler...
Açıkçası ben bu programı kullanmadım fakat dediğinden yola çıkarak Windows XP'nin NTFS şifrelemesi ile aynı mantıkta olduğunu düşünüyorum. O zaman şifre oluşturulduktan sonra bir sertifika saklıyordur bir yerde bu program. Ne kadar uğraşsanızda o sertifika olmadığı takdirde açamazsınız şifrelemeyi. Çünkü o andaki algoritma ile , dosya bilgisi ve bir kaç ID ye göre yapılıyor. %100 güvrnli bir çözüm ama maalesef bu tarz dezavantajları da var. Tabiki eski sertifikayı bir şekilde bulamaz ise sorunu yaşayan arkadaş Bence o dosyayı da silsin. Çünkü maalesef bunun bir çözümü yok. Tabi standardı bu. Eğer ASUS un bu tür algoritmasını kırabilen bir 3. parti yazılım var ise google da aratmak en iyisi olur. Fakat NTFS için bu söz konusu değil. Mantık aynı ise bu da imkansız olacaktır. Ne de olsa MD5 için zamanında neler denilmişti ama kırılması fazla sürmüyor :=) Saygılarla...