Arkadaşlar birkaç haftalık bir araştırmadan sonra sağlam ve özellikli olduğunu düşündüğüm ASUS ta karar kıldım.
Lütfen aşağıdaki bilgisayarla ilgili görüş ve önerilerinizi benimle paylaşınız. Şimdiden teşekkür ederim.
ASUS F3SC180DR INTEL CORE 2 DUO T7100 1.83GHz 1GB 120GB KAMERALI MSVISTA
• LCD: 15.4” WXGA Glare/Shine (1200x768)
• CPU: Intel T7100 Santa Rosa Core 2 Duo 1.8GHz 4MB/800MHz
• RAM: 1GB DDR2 667MHz (1x1GB) max. 4GB
• HDD: 120GB (5400/SATA)
• VGA: nVidia 8400M 128MB
• Wireless: 802.11a/b/g/N
• Optic: 8xDVD Super Multi Dual-Writer
• Bluetooth: var
• WebCam: 1.3MP
• İşletim Sis.: Vista Premium
• Hediyeler: Çanta+ Optic Mouse
• Diğer: 56K modem, Gigabit ethernet, 4xUSB, 1xFirewire, TV-out, 4in1 card reader, 2-2,5saat pil ömrü, 2.95kg, 6cells battery Fiyatı da yaklaşık 1200 USD+KDV
ASUS F3SC180DR
bu laptop yakınımda var. gayet başarılı, tavsiyem 1 gb lık ram ilave ettirip 2gb ram ile vistayı sorunsuz kullanman...
koray, datron gibi casper gibi fujitsu gibi markaları önerme, laptopta en önemli şey markadır..!
Datronun TW7A C2D ları ve Toshibanın A210-11C AMD modeli ilgimi çekti.Birinin özellikleri birinin sağlamlığı. ASUS ta ise her ikiside var sanki...!
toshıbaya hıc guvenme. Asus cok guzel bır secımdır.
zipkin1971Arkadaşlar birkaç haftalık bir araştırmadan sonra sağlam ve özellikli olduğunu düşündüğüm ASUS ta karar kıldım.Peki arkadaşlar bu dizüstü bilgisayarın zayıf yönü 128 MB ekran kartı gözüküyor...
Lütfen aşağıdaki bilgisayarla ilgili görüş ve önerilerinizi benimle paylaşınız. Şimdiden teşekkür ederim.
ASUS F3SC180DR INTEL CORE 2 DUO T7100 1.83GHz 1GB 120GB KAMERALI MSVISTA
• LCD: 15.4” WXGA Glare/Shine (1200x768)
• CPU: Intel T7100 Santa Rosa Core 2 Duo 1.8GHz 4MB/800MHz
• RAM: 1GB DDR2 667MHz (1x1GB) max. 4GB
• HDD: 120GB (5400/SATA)
• VGA: nVidia 8400M 128MB
• Wireless: 802.11a/b/g/N
• Optic: 8xDVD Super Multi Dual-Writer
• Bluetooth: var
• WebCam: 1.3MP
• İşletim Sis.: Vista Premium
• Hediyeler: Çanta+ Optic Mouse
• Diğer: 56K modem, Gigabit ethernet, 4xUSB, 1xFirewire, TV-out, 4in1 card reader, 2-2,5saat pil ömrü, 2.95kg, 6cells battery Fiyatı da yaklaşık 1200 USD+
Örneğin bu ekran kartı nfs3 oyununu destekler mi ?
destekler desteklemesine ama müthiş bir görüntü kalitesi ile oynayamazsın. Sana önerim Monster marka laptoplara bakman olacak. Eğer pahalı bulursan ASUS'tan da şaşma.
Her tüketicide olduğu gibi bendede yeni markaya karşı bir çekingenlik var. Bugün kendime Asusa bir eküri tespit ettim;HP pavillion 6390 EU...
C2D T5600 1.83GHz 2MB 160Gb 256 MB Turbo cache nvidia Gforce7400 VP Fiyatı da yaklaşık 2000 YTL !
bjk_semihbu laptop yakınımda var. gayet başarılı, tavsiyem 1 gb lık ram ilave ettirip 2gb ram ile vistayı sorunsuz kullanman...Usta 1GB ram ilave etmek maliyeti ne kadar arttırır.
Toshiba A200-1BP dikkatimi çekti
C2D T7200 2.0GHz 667MHz işlemci
2 MB DDR-2 667MHz RAM
160 GB sabit disk
256 Mb nvidiaGF7300
Vista Premium
Fiyatıda yaklaşık 2300 YTL...Ne dersiniz ?
rami 70-80 ytl ye bulabilirsin...
toshibanın servisi ve aşırı ısınması sorun olabilir.
Teşekkürler.Servisinin yavaşlığını bende duymuştum.Asusun tek kusurunun ekrandaki grileşme olduğu söyleniyor.Karar vermek güç ???
biz asusu alalı 3 hafta oldu bi sorun gözükmüyor... dediğim gibi Asus - Acer - Dell 3lüsüne bak.
Asus F3SC18DR yi aldım. Makine şık. Teknik yorum yapacak kapasitede değilim ama bir şey dikkatimi çekti. Sessiz bir ortamda laptopun harddiskinin çalışmsı hafif gacırtılar şeklinde duyuluyor ! Bu normalmidir arkadaşlar ?
sese göre değişir duymak lazım:)
yani örneğin masaustu bilgisayarlardaki harddisklerin çıkardığı seslerden fazla değilse; anormal demek yanlış olur.
Masaüstülerde fan sesinden harddisk pek duyulmuyor sanki...Ancak masaüstü zorlanınca gacır gucur sesler geliyor.Yeni bir harddiskten hiç ses çıkmaması gerekmezmi ? Saygılar...
gacır gucur sesler derken mesela seagatenin eski modellerinde duyduğunuz rahatsız edici sesler gibi "laptop harddiskininde" kafa hareketlerini duyuyorsanız sorun olabilir tabiki ama sizin sessizlik anlayışınız nedir bilemem yani sonuçta harddisk eski yeni fark etmez hiç ses çıkarmayacak diye bişey yok.. hddler ses yapar. normaldir..
zipkin1971Asus F3SC18DR yi aldım. Makine şık. Teknik yorum yapacak kapasitede değilim ama bir şey dikkatimi çekti. Sessiz bir ortamda laptopun harddiskinin çalışmsı hafif gacırtılar şeklinde duyuluyor ! Bu normalmidir arkadaşlar ?
bu ses normaldir, bizde de hdd sesi duyuluyor...
jeomaniagacır gucur sesler derken mesela seagatenin eski modellerinde duyduğunuz rahatsız edici sesler gibi "laptop harddiskininde" kafa hareketlerini duyuyorsanız sorun olabilir tabiki ama sizin sessizlik anlayışınız nedir bilemem yani sonuçta harddisk eski yeni fark etmez hiç ses çıkarmayacak diye bişey yok.. hddler ses yapar. normaldir..O derecede değil tamamen sessiz ortamda inceden bir gıcrtışeklinde ve aralıklı olarak... Herhalde normaldir...
2 gün önce bende aldım. fazla deneme fırsatım olmadı ama ilk izlenimim olumlu. ancak fiyat konusunda aldandım. teknosadan 1712 YTL ye aldım. ve eve gelince mavi de 1550 olduğunu gördüm. beni düşündüren ekran kartı paylaşımsız 128 mb. fakat turbcache özelliği var dedi satış görevlisi. yani gayet iyi iş görür dedi. carbon felan çok rahat oynanabilirmiş. autocad için felan sorun olmazmış. ancak ben özelliklerde bir türlü bulamadım. kandırıldımmı acaba?