Asus F50SV Laptop Dahili Hapörlerde Ses Yok

cemaliozan
03-10-2009, 20:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba ;
Düne kadar hiç bir şikayetim olmayan Asus F50SV model laptop ta bugün dahili hapörlerden ses alamıyorum. Realtek High Definition ses kartı güncel sürücüleri yüklü. Kulaklıkla ses alabiliyorum. Ayrıca sanki dahili hapörlerlerden ses çıkıyormuşcasına ses denetimi ledleri yanıyor, ancak ses yok. Sistemde Vista 32 bit işletim sistemi ve Realtek High Definition manager yüklü. 

Önceden hem mikrofon hem kulaklık takıldığında "jak takıldı" çıkarıldığında "jak çıkarıldı" ikazı alıyordum. Şimdi sadece mikrofon takıp çıkarırsam bu ikazı alıyorum. Kulaklık ikaz vermiyor ama çalışıyor, sesleride duyuyorum, normal çalışıyor.

Sorunun çözümü için ;

1.  Tüm ses kartı sürücülerini bir kaç kez kaldırırp tekrar kurdum.
2.  True Image ile çalışır durumda 3 gün önce aldığım yedeğe geri döndüm.
3.  Vistayı kaldırıp windows7 yükledim.
4.  Vistayı yeniden yükledim.

Servisle hafta sonu olduğu için diyalaoğa giremedim. Sorunun hapörlerle ilgili donanım sorunu olduğunu düşünüyorum. 

Bu konuda teknik bilgisi, tecrübesi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Süleyman.
04-10-2009, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sorunun hapörlerle ilgili donanım sorunu olduğunu düşünüyorum.
Söyledikleriniz bana da aynısını düşündürdü.

enes315
02-10-2011, 00:18   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

Ya arkadaşlar aynı sorun bendede f50sv240dv serisi laptopumdada vardı.sıfır aldıktan 2 ay sonra başladı sorun 15 ay öyle kullandım sonra servise gönderdim anakartı değiştirdiler. şimdi garanti bitti ve yine 2 geçti ve yine aynı hale döndü. jak takıyorum çıkarıyorum tepki vermiyor. mikrofon girişine tepki veriyor ama! ne yapacağım bilmiyorum kendim yapıcam ama allah aşkına bir anlayan bilen lütfen bana ne zaman olursa olsun ulaşsın... mail adresim [email]enesuslu35@gmail.com[/email]

şafak89
02-10-2011, 01:49   |  #4  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

sorun donanımsal gibi gözküyor :)

jokerdi
06-01-2012, 02:33   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Asus Türkiye Servisine Zaten Bir şey arızalı demeniz yeter, tamamını değiştiriyorlar. Sorunu Kendi Kendine Çözebilen olu mu peki???? (asus f50s)