arkadaslar benım takoz asusa vista yanında win 7 kurmak istiyom şimdi win 7 yi kuraken asusun 3 tane secenekli format ekranı geliyor
first partition
hd
hd with 2 partition
hangisini şeçmem lazım lğtfen yardım
arkadaslar benım takoz asusa vista yanında win 7 kurmak istiyom şimdi win 7 yi kuraken asusun 3 tane secenekli format ekranı geliyor
first partition
hd
hd with 2 partition
hangisini şeçmem lazım lğtfen yardım
arkadaşım sen recovery yapmaya çalışıyorsun galiba eğer şu anda hiçbir işletim sistemi kurulu değise önce burayı oku
eğer kurulu ise bilgisayarıma sağ tıkla yönet de
çıkan ekrandan disk tönetimini seç
d sürücüne sağ tıklayıp küçült de
o küçültülebilecek alanı ölçüp sana söyleyecek ondan sonra kabul et rakamı yeni bir disk oluşturacak artık 3 parça diskin oldu oluşturduğun bu yeni diske sağ tıklayıp basit bir birim oluştur gibi bişi olcak onu seç talimatları uygula en son ekranda vakit kaybetmemek için hızlı format ı işaretle format bittiğinde bilgisayarı biostan hdd den boot edecek şekilde ayarla 7 nin kurulum ekranında kurulacak yer olarak bu ayırdığın bölümü seç hepsi bu
kolay gelsin
yaw zaten diski şimdi 2 ye böldüm o tamam iş zaten c de vista war
ben yeni d olusturdum 80 gb şimdi win 7 cd sini takıp yeniden baslatıyom
bu asus notebookun kendine has format ekranı geliyor yukarıda 3 secenek geliyor
şimdi ben neyi seçmeliyim ki vista silinmesn
gerci şimdi win 7 ileride soracak heralde hangi diske kumak istiyon 7 yi
ama emin deilim işte yaw
titi_boss_14yaw zaten diski şimdi 2 ye böldüm o tamam iş zaten c de vista wariyide o format ekranının gelmesi için recovery dvd sini takıyor yada hdd deki recovery bölüntüsünü kullanıyor olman lazım başka türlü çıkmazben yeni d olusturdum 80 gb şimdi win 7 cd sini takıp yeniden baslatıyom
bu asus notebookun kendine has format ekranı geliyor yukarıda 3 secenek geliyor
şimdi ben neyi seçmeliyim ki vista silinmesn
gerci şimdi win 7 ileride soracak heralde hangi diske kumak istiyon 7 yi
ama emin deilim işte
biosu hdd den boot edilebilecek şekilde ayarlayıp win 7 dvd si takılı bir şekilde başlattığına eminmisin?
paşam biosa girdim boot menüsünde sıarlama şöle
1. partition gibi bir şey
2.hd
3.CD/DVD
sence sıralama nasıl olmalı
ben win 7 dvd sini takınca direkt win 7 kurma ekranı gelse şöle :)
Bilgisayar açılırken ASUS logosunu gördüğünde ESC'ye basıp CD/DVD'yi seç.
titi_boss_14paşam biosa girdim boot menüsünde sıarlama şölecd dvd ilk sırada olacak paşamm1. partition gibi bir şey
2.hd
3.CD/DVD
sence sıralama nasıl olmalı
ben win 7 dvd sini takınca direkt win 7 kurma ekranı gelse şöle :)
paşam eline koluna sağlık bakayım dneyım ok bb :)
paşam 1. cd/dvd yaptım şimdi bu ekran cıkıyor gene
1 recovery windows only first partition
2 recovery windows to hd entire
3 recovery windows to hd and 2 partition
win 7 dvd sini iso ile yazdım calısıp calısmadıgını dvd ye koyuyorum autron exe.
calısıtır geliyor yane
dostum sen , en güzeli , virtual pc kur yada vista açıkken win 7 yi kurmaya başla, ama dikkat et yanlışlıkla recovery silinirse yandın! en başta sisteminin bir imajı nı oluştur. ghost giibi programlar var bu imaj alma işlemi için. bunu yapman senin yararına olur!