Asus laptopta recovery sorunu

HPQ-User
14-10-2009, 09:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

seabiscuit sormuş:
Şimdi bildiğim kadarıyla asus laptoplarda recovery bölümü gizli bir partition olarak harddiskte bulunmakta. Ben bilgisayarıma geçtiğimiz aylarda vista yanına ubuntu yüklemiştim(D bölümüne, C'de vista bulunuyor). Sonra tekrar ubuntuyu kaldırdım ve mbr ayarlarını düzenledim. Tekrar bilgisayar açıldığında recovery bölümü bilgisayarım'da görünür olmuştu. Bir süre önce bilgisayara recovery'den format atmak istediğimde işlemi gerçekleştiremedim. Şöyleki:
Açılış anında esc tuşuyla recovery işlemi başlar. Ben de esc'ye bastım. Sonra boot device seçim ekranı geldi ve hdd hardiski seçtim ama sonra işlem gerçekleşmedi. Windows başladı. Bios ayarlarını default'a getirmiştim başlangıçta. Yani 1. boot device = hard drive seçili durumda. Anladığım kadarıyla bilgisayar recovery bölümünü görmüyo ya da bu bölüm bootable özelliğini, ben mbr olayını ayarlarken kaybetti. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yani recovery bölümü hala yernde duruyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

NOT : Bir başka vista dvdsiyle windowsda onarım yapayım dedim. Startup'da bir problem olduğunu yazdı ve bunu fix etmesini, onarmasını sağladım ama hala format atamıyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus f8vaseries laptop
vista yüklü durumda

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.14) Gecko/2009082707 Firefox/3.0.14

Süleyman.
14-10-2009, 09:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sanırım "Recovery" işleminiz "ESC" tuşuyla başlamıyor, F9 tuşuyla giriyorsunuz menüye. Arkadaşımız detaylı anlatmış, buyrun:

https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... mat-atmak_2224.html

iyteliihsan
14-10-2009, 12:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Süleyman cevabın için teşekkür ederim öncelikle.
Başta bende f9 olduğunu biliyodum ama işlemedi f9. Sonradan asusun sitesini http://support.asus.com/technica ... nts.aspx?no=499&;SLanguage=en-usincelediğimde esc olduğunu öğrendim ve esc ile boot device seçimekranına gelebiliyorum. Sanırım f8va serilerinde esc olarakayarlamışlar.Sonuçta boot device seçildikten sonra işlem yapmıyobilgisayar daha önce dediğim gibi:(

tekin17
03-11-2009, 23:36   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Benmde asus laptobum var. Driver ve Recovery dvdsi yanında geldi.

Disk sürücüne Recovery dvd tak yeniden başlat F9 ile açamıyorsan bios ayalarından başlangıcı dvde sürücü ile yapa ayarla sorunun çözülecektir.

Detaylı anlatım verdiğim adrestedir.