ASUS N61JQ Web Kamerası Sorunu

TMM
27-12-2010, 02:05   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Herkese merhabalar,

Eylül ayında satın aldığım Asus N61JQ-JX093V model dizüstü bilgisayarımı iki aydır hiç bir sorun olmadan kullanmaktaydım ancak yaklaşık bir hafta önce görüntülü konuşma yapmayı denediğimde web kamerasını hiç bir şekilde çalıştıramadığımı fark ettim. Bunun üzerine Asus'un web kamerası ile ilgili yazılımlarını 
(Asus Virtual Camera,Asus Life Frame) silip yeniden yükledim. Ancak bunlar yeterli olmayınca aynı işlemi aygıt yöneticisinden kamerayı sildikten sonra yaptım, sorunum gene çözülmeyince bu sefer kamerayı Microsoft'un yüklediği sürücü ile kullanmayı denedim ancak bunda da başarılı olamadım. Kamera bilgisayarı güvenli modda açınca veya Express Gate modunda açınca da çalışmamakta. Kamerayı Life Frame ile açmayı denediğimde şu hatayı alıyorum: "The Camera is used by another program". Kamera çalışırken yanında yeşil bir ışık yanardı ancak Life Frame'i açarken ya da WLM'de görüntülü konuşma başlattığımda bu ışık yanmıyor.
Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım sorunu anlatabilmişimdir. Teşekkürler
Not: Makinaya format atmayı kesinlikle düşünmüyorum.
Sorun yaklaşık olarak üç haftadır devam etmekte.

TMM
29-12-2010, 03:24   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Herhangi bir yardımda bulunabilecek olan yok mu? Format atmama rağmen sorun düzelmedi.(Herhangi bir program yüklemeden direk web kamerasını çalıştırmayı denedim. Bu sorun için teknik servise gitmek gerekir mi?)

TMM
31-12-2010, 01:48   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Evet kendim sordum, kendim çözdüm  Sorunun çözümünü yazayım da ileride sorun yaşayacak olursa uğraşmasın benim gibi saatlerce. Tek yapmanız gereken Asus Life Frame ve Msn uygulamalarını yönetici olarak çalıştırmak(sağ tık yapıp özellikler uyumluluktan sürekli öyle çalışmaları için de ayarlayabilirsiniz).
İyi forumlar

citykay
12-10-2013, 23:27   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2013

kardesımdedıgını yaptım ama sonuc vermedı lıfe frame yıne hata verıyor ıngılızce olarak bu soruna yok mu bır cagre...