asus N900 güvenlik açığı ve virüs

black_flood
17-11-2014, 13:47   |  #1  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

İyi günler herkese AsusN900 kullanıcılarını etkileyen yeni bir virüs var. Virüs java surumu eski uyarısı vererek fake link oluşturuyor.

virüs eski sürüm java kullanan sistemleri etkiliyor ve ayrıca nasıl bir bağ olduğunu halen anlayamadığım nokta ise asus N900 modemin en son firmware kuruluyken çıkıyor bu sorun. firmware downgrade yaptıktan sonra sorun düzeliyor tabi sıkıntının göründüğü makinada eski java sürümü ile alakalı. modemin son çıkan  yazılımı bir şekilde eski java sürümlerinde var olan güvenlik açıklarından etkileniyor.

en üstteki resimde görülen uyarı çıkıyor istemci bilgisayarda ve nere girmeye kalkarsanız kalkın java uyarısı çıkıyor. download java linki tıklandıktan sonra arka planda birtakım işlemler  yapıyor kaspersky bulup engelliyor gelen dosyaları ve linki ama yine de menet başlangıca kendisini yazıyor.



güncel java sürümü olan kullanıcıların etkilenip etkilenmediğini bilmiyorum ama sisteme kendisini yerleştirdiği için downgrade hiç bir işe yaramadı ilk başta linki açtıktan sonra güncel java sürümünü kurup sistemi tarattıktan sonra bir daha uyarı gelmedi ve halen modem eski firmware ile çalışıyor bu sorunu yaşayanların modemleri ile ilgili olarak yazılım sürümünü düşürmeleri şart.

fareit virüsünden sonra bu çıkan 4 . farklı türev oldu fake java uyarılı.

Son Düzenleme: black_flood ~ 17 Kasım 2014 19:43
black_flood bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]