Asus P4s800d x Hdd uyumu.

gkhncnk
24-03-2009, 02:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Arkadaşlar yeni bir hdd almayı düşünüyorum ama anakartıma uyup uymayacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Araştırdığım kadarıyla anakartımın sata desteği sata2 hdd ile de çalışabiliyor ama veri hızında kayıp oluyormuş.
Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Ayrıca 1.5 tb lık başka hdd tavsiyeleriniz varsa paylaşır mısınız?

Mevcut anakartım:

Almayı düşündüğüm Hdd:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılar...

Son Düzenleme: gkhncnk ~ 24 Mart 2009 02:22
Mustafa@PC
24-03-2009, 02:43   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

anakartınızın linki çaışmıyor daha doğrusu sitede yenileme yapıldığı için anakrtınızın modelini göremedim...benim bildiğim kadarıyla sata sata 2 ile çalıştığı zaman sata 2  sata olarak çalışıyor...

gkhncnk
24-03-2009, 11:01   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj
Mustafa@PC
anakartınızın linki çaışmıyor daha doğrusu sitede yenileme yapıldığı için anakrtınızın modelini göremedim...benim bildiğim kadarıyla sata sata 2 ile çalıştığı zaman sata 2  sata olarak çalışıyor...
Mustafa@PC
Teşekkürler yorumlarınız için.
Linkte şunlar mevcut.

-SiS 655FX yongaseti
-SiS HyperStreaming Technology
- Intel 800 MHz FSB
- Çift Kanal DDR 400
- HyperStreaming Mimarisi
- Serial ATA technology

875 performansı yarı fiyatına

P4S800D-E Deluxe serisi geliştirlmiş yeni versiyonu ile daha üztün özelliklere sahip. P4S800D-E Deluxe, SiS 655TX çipset üzerinde 800MHz FSB, dual-channel DDR 400, Gigabit LAN, AGP 8x, S/PDIF, SATA, IEEE 1394, USB 2.0 ve ASUS’a özel teknolojilerle üstün bir performan sergilemektedir.

Gelişmiş HyperStreaming Mimarisi
SiS HyperStremingTeknolojisi verilerin etkin, akıllı, hzılı akışını sağlar. Buna ek olarak SiS655TX Gelişmiş HyperStreaming Engine mimarisi, tüm sistem performansını artırmak için host bloktan bellek kontrolörü bloğuna transfer hızını artırır.

Dual-channel DDR400
Dual-channel DDR teknolojisi sistem bellek bant aralığını ikiye katlarken sistem performansını da artırır. P4P800D-E DEluxe bellek performansı isteyen uygulamalarda sorunsuz çalışır.

ASUS Wi-Fi slot
Wi-Fi slot, özellikle kablosuz ev LAN sistemleri için kullanılan ASUS Wireless LAN add-on kartlar için tasarlanmıştır. ASUS WiFi- add-on kartları özel AP (Access point) yazılımı ile beraber gelmekte, böylelikle donanımsal olarak AP ‘a gerek kalmamaktadır. Ek olarak bu kart, notebook, PDA ve diğer WLAN çerce birimlerine kolay bağlantı sağlayan kullanıcı dostu özellik ve uygulamalara sahiptir. Wi-Fi slot gelecekte sisteminizi upgrade edebilmenizi sağlayacak 802.11g standardını desteklemektedir. Not: yazılım AP destekli WiFi kart ayrıca satılmaktadır.

AGP 8X teknolojisi
AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s’e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. AGP8X 533MHz bus hızı ile AGP4X’e oranla 2 kat daha hızlıdır.

AI NET (Gigabit LAN)
AI NET, bütünleşik Marvell kontrolör ile Gigabit LAN desteği sağlamakta ve benzersiz teşhis teknolojisi olan VCT (Virtual Cable Tester) ile donanımlıdır. AINet2 sisteminizi açtığınız anda kablo bağlantılarını belirler ve 1 metreden 100 metreye kadar olan kablo hatalarını raporlar.

AI BIOS
CrashFree BIOS 2~
BIOS’unuzu kurtarmak için size bir başlangıç CD’siyle yardımcı olan bu özellik, otomatik kurtarma işlemiyle sadece bir kaç adımda eski BIOS’unuzu geri yüklemenizi sağlıyor
ASUS anakartlar şimdi kullanıcılarına ek olarak ROM parası ödemeye gerek kalmadan bu koruma teknolojisini sunmaktadır.
Q-Fan~
Q-Fan teknolojisi, sessiz, serin ve etkin sistem çalışması için fan hızlarını sistem yüküne göre ayarlar.
ASUS POST Reporter~
POST sırasında sistem hatalarını sesli olarak uyarır ve kullanıcıyı karışık LED mesajları ile uğraşmaktan kurtarır.

AI Overclocking
ASUS P4S800D-E Deluxe sistem performansını maksimize edecek overclocking olanağı sağlar.
- 1MHz sapma ile 100MHz den 300MHz’e SFS (Stepless Frequency Selection)
- Ayarlanabilir FSB/DDR oranı. Sabit AGP/PCI frekansı
- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

4 Serial ATA Port
Serial ATA performansı ölçülebilir kılan bugünün ve geleceğin standardıdır. 150MB/s’e varan data transfer hızı ile Serial ATA, %100 program uyumunun dışında şu an kullanılan Parallel ATA teknolojisinden çok daha hızlı bir teknolojidir.

Çoklu dil destekli BIOS
ASUS, BIOS setup kısmını yerelleştirerek, sisteminizi mümkün olan en kolay yoldan ayarlamanızı sağlar.

C.P.R. (CPU Parameter Recall)
Sistem overclocking yüzünden hata verirse, CMOS verilerini silmeniz için kasanızı açmanıza gerek yok. Sadece sisteminizi açın, BIOS size bir önceki ayarlarınız gösterecek ve ayarlarınızı tekrar düzeltebileceksiniz.

ASUS MyLogo2
ASUS MyLogo2, sisteminizi kişiselleştiren, değiştirebileceğiniz boot logolara sahiptir

ASUS Instant Music
Bu benzersiz özellikle P4S800D-E Deluxe, kullanıcısına Windows’a girmesine gerek kalmadan müzik dinleme zevkini yaşatır.

IEEE 1394 arabirimi
IEEE 1394a, dijital TV, dijital video kamera, depolama üniteleri ve diğer taşınabilir PC cihazları gibi ses/görüntü uygulamalarında yüksek hızlı dijital arabirimi sağlar

I/O port arkasında S/PDIF çıkışı
P4S800D-E Deluxe harici home theater sistemlerine S/PDIF-out (SONY-PHILIPS Digital Arabirimi) ile sorunusz bağlantı sağlar. 5.1 kanal surround ses sistemi ile oyun oynarken veya DVD seyrederken gelişmiş 3D sesin keyfini çıkarın.

8 USB 2.0 port desteği
USB 2.0, gelecek nesil komponent ve cihazlara bağlantı olanağı sağlayan en son standarttır. USB 1.1 destekli çevre birimlerini de destekleyen USB 2.0, eskisine oranla 40 kez daha fazla hızı ile 480Mb/s’e ulaşmakta, kolay bağlantı ve ultra hızlı veri aktarımı sunmaktadır.

Mustafa@PC
24-03-2009, 11:21   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

sata desteki bi anakart ama bunalrın uyum sorunu olurmu onu bilmiyorum...çeşitli jumper ayarlarıyla olabilir.kolay gelsin...

gkhncnk
24-03-2009, 14:04   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

Evet sata desteği var ama bu konuda tam bilgi sahibi olamadım sipariş vereceğim ama bir türlü emin olamıyorum. Galiba burda da çözüm bulamayacağım. İnşallah uyum konusunda kesin bilgi verecek bir arkadaş vardır.
Saygılar...