Arkadaşlar Asus P5Q3 Deluxe WiFi anakartla ilgili bir satış sitesinde Xmp ya da 1600Mhz DDR3 ram desteğinin sadece turuncu slotlarda kullanıldığını okudum. Elimde 4 adet 1GB Corsair Xmp 1600Mhz ram var. Bu anakartı satın aldım fakat henüz elime geçmedi. Elimdeki ramların sadece 2 tanesini mi kullanabileceğim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Asus P5Q3 Deluxe WiFi Anakart
dostum hepsiburadanın kullanıcı yorumlarında da bahsedilmiş ama sorun ram uyunsuzluğu yani 4 slota da 1600 mhz uyumlu ram takabilirsin donanımhaberin forum sayfasına baktım o anakartı kullanan arkadaş şöyle demiş: corsair ddr3 1600 mhz cl9 ramla uyumsuz bilgin olsun tam 3 gün uğraştım bir türlü stabiliteyi yakalayamadım durduk yere ekranda donmalar mavi ekranlar reset atmalar .3 günde sinirhastası etti beni bu ramlar .sonra geri verip asus un sitesindeki uyumlu ramlardan aldım şimdi maaşallah bi problem kalmadı. http://www.firebal.net/asp/show_ ... 3-16000CL9T-6GBT/2G
İngilizcem çok iyi değil anakartın kitapçığında yazılı olanlardan anladığım kadarı ile Turuncu ram slotlarının daha performanslı ramlar için olduğundan bahsedilmiş. Fakat normalde anakart overclock ile 2000Mhz ram destekli diye yazıyor. Bu ne iştir anlayamadım. Sadece DDR3 ram kullanabilmek için Aynı anakartın Q3 modeline geçtim başıma gelen işe bak. Sitelerdeki ürün açıklamasında ram slotlarının Total 4x4 16GB DDR3 2000(oc)/1600-1333-1066 olduğu belirtilmiş. CL9 ram desteklemez diye bir bilgi yok.