arkadaşlar bu anakartla overlock yapmaya calışıyorum ama biosu çok değişik,fbs yi 250 yapınca açılmıyo buraya kadar normal default voltajla son sınırına geldiği için açılmadı bende voltajı arttırıyım dedim ama bulamadım daha doğrusu varda değişik şeyler yazıyo,ram frekansını ayarlamak için yer de yok ,AGP/PCI frekansını da ayarlayamıyosun yada ben bulamadım yani yok yok bu anakartla ilgili bilgisi,overclock yapmış biri varsa yardım edebilirmi acaba?
asus p5kpl am se
bende o anakart yok ama ram frekansı ve pci frekansı fsb ayarladığın sayfadadır altlara bi bak
ram hızı olarak 1.2.66 gibi rakamlar vardır direk hızı yazmayabilir kafan karışmasın
voltaj kısmında değişik şeyler yazıyor dediğin cpu vdd voltaj falan gibi mi?
keşke olsa bütün günümü harcadım biosda bide internette araştırdım harbidende yokmuş voltajı 1.3v yapabiliyosun en fazla, bide overclock yaparız diye aldık,kutusu falan heryere yazmışlar oc canavarı diye,palavra,alacaklara duyurulur.
keşke olsa bütün günümü harcadım biosda bide internette araştırdım harbidende yokmuş voltajı 1.3v yapabiliyosun en fazla, bide overclock yaparız diye aldık,kutusu falan heryere yazmışlar oc canavarı diye,palavra,alacaklara duyurulur.eğer anakartın dediğin gibi p5kpl am-se ise yanlış araştırmışsın kardeş. Bu anakarttan kullanıyorum ve overclock menüsü var... advenched setupun içinde jumper free configurationa gir orada AI overcloking diye bi menu var onu over clock modu yaparsan overclock yüzdelerinin açıldığını göreceksin.ve fakat sorunumuz burada bitmiyor o/c yüzdesini yavaş yavaş arttırdığım halde yüzde 20 den fazla overclock yapamıyorum sebebini bilen varsa şimdiden teşekkür ederim.
bendede p5kpl se var dediğin gibi %20 den yukarısı olmuyor bende manuel olarak artırdım fsb yi işlemcim e2180 2 hgz idi 250 yaptıgımda acılıyor ama stabıl olmuyor reset atıyor oc profılden %30 yaptıgımda overlockıng faıled or voltaj failed dıye hata verıyo burda galıba voltajın yetersız oldugu yazıyo voltaj vermeyede tırsıyorum pwsuuply 300w bundan tırsıyorum guzel bi ps alınca deneyecegım
biraz geç cevap yazıyorum gibi ama bu anakartla sorun yaşayan arkadaşlar için açıklıyım,işlemcinin %20 den fazla veya 250 fsbden sonra çalışmamasının nedeni ramler büyük ihtimal ,çünkü anakart ramlari sabitliyemiyor,seçeneklerde 667 mhz yapsanız bile 800 mhzye çıkıyor(kullandığım ramlar 667 mhz),şimdilik benim aklıma gelen bu ,daha bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur tabi.
bende bu anakartı kullanıyorum p.slupy 400W q8300 işlemci zotac 9600 gt ekran kartı var o.c menüsünden %30a p.slupy desteklermi ???