Asus P5KPL-SE Ekran Kartı Sorunu

GitarMan
30-10-2009, 00:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır çözüm aradığım bir sorunum var kendi yöntemlerimle yapmaya çalıştım yapamadım.

Asus p5kpl-se anakartım var ve üzerinde asus eah3450 ekran kartı takılı sorunum ise ne yaparsam yapıyım xp vista windows 7 ekran kartı hatası veriyor hatada ekran kitleniyor çizik çizik oluyor kararıp siyahlaşıp tekrar geri geliyor windows 7 de ise ekran bağdaştırıcı ile bağlantı kesildi hatası veriyor xp de ati driver hatası veriyor ekranı kitliyor ve bu tarz problemler oluyor. Başta işletim sistemi yüklediğim cd lerden şüpelendim ama sonuç hep aynı hep aynı bir türlü bulamadım.

Sistem özellikleri:
Asus Kasa 350 W power
512 Mb 667 Mhz Ram
Asus eah3450 512 Mb 64 bit ekran kartı
Pentium D 3.0 işlemci
256 Mb samsung hdd

parçalarda uyumsuzluk gibi bir sorun olabilirmi aceba o yüzden sistem özelliklerini ayrıntılı yazdım.
Şuan 256 Mb G-Force ekran kartıyla denedim ondada aynı sorunu verdi başta anakartın yada ekran kartının arızalı olmasından şüpelendim ve aynı sistemden bir adet daha elimde var ikiside sıfır parça ve aynı tür hatadan veriyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ama bu sorun beni iyice sıktı son olarak bilgisayarım şuan güvenli modda çalışıyor güvenli modda sorunu yok yardım lütfen.

kadirkacti
30-10-2009, 22:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
316 mesaj

ekran kartını başka bir arkadaşında deneme şansın warmı acaba

GitarMan
31-10-2009, 15:53   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

Ekran kartı denendi gigabyte 945 serisinden bi anakartta kullanıyorum hiç bir problemi yok ayrıca aynı malzemelerden elimde ikişer tane var ikisndede aynı problemler ekran kartında eminim ama anakart ikisinde aynı tamamiyle benim şüpelerim anakartla uyuşmama gibi.

GitarMan
12-11-2009, 02:59   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

Evet arkadaşlar sorunu çözdüm ama bu tarz bir sorunu olan arkadaşa fazla yardımcı olmayacak bu çözüm :D Anakartı değiştirdim değiştirme nedenim ise anakart haddinden fazla ısınıyordu bu hatayı o yüzden veriyormuş değiştirdim düzeldi şimdiki anakartım GA-945GCM-S2L diğerinin özelliklerinden düşük ama çalışması mükemmel.