asus p5vd2-vm RAM uyumsuzluk problemi

ibrahim7892
10-06-2009, 22:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj

SİTE SAKİNLERİ GECEN GÜN PC WARHEAD I COK KASIYOR DİYE KONU ACMISTIM RAM ALMAM ÖNERİLDİ RAM MİKTARIM 1.25 GB DDR2 400MHZ
ben daha öncede ram almıstım ram mıktarımız az olduğunu düsünerek ama o zamankı sorun yıne benı buldu.
benim slotlarda 1gb 677 ve 256 mb 400mhz ram var.
ama arkadaslar orjinal pc ile gelen o 256 lık rami takmazsam 10 defada farklı ram değistirsem mutlaka mavi ekran hatası alıyorum.arkadasların ramlerini denedim kendim aldım masrafa girdim ondada aynısı oluyor.1 gb olanları tek takarsam(farklı slotlardada denesem)mavi ekran.mutlaka ama mutlaka illaki 256 lık takılı olmak zorunda.ram mıktarı zaten az.bir de 256 lık mecbur takıyoz mhz 400 e düsürüyo
bence bu sorunların kaynağı anakartım.anakartım asusp5vd2 vm
ne olacak ömür boyu bu ramle mı ıdare edicem???anakart alacak param yok.

Son Düzenleme: ibrahim7892 ~ 18 Haziran 2009 19:35
Metal_Milita
10-06-2009, 23:25   |  #2  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj

Bazı anakartlar ram seçer seninkinde de muhtemelen aynı durum söz konusudur mevcut ram in aynısından bulmak lazım

Recep Baltaş
11-06-2009, 11:49   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Öncelikle 1 GB 667 ile 256 MB 400 ayn nakartta olması İMKANSIZDIR. Bu amlerden biri DDR diğer DDR2'dir. Buna bir cevap bekliyorum. O sırada diğer sorunlra bakıyor olucam.

Recep Baltaş
11-06-2009, 11:53   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Şimdi öcelikle anakartın Asus'un en ucuz ve kırpılmış modelleriden. Bu anakartı size kim tavsiye etti merak ettim.

Anakartın üzerindeki yonga seti en ucuz ve alt kalite yonga seti olan VIA P4M900 / VIA VT8237A yoga seti. Bu anakartı satın alırken bunları hiç dikkate almdınız sanırm.

Düzeltme: 400 Mhz olan RAM de DDR2 olabilir. Az sonra BOS bağlantısını vereceğim.

Recep Baltaş
11-06-2009, 12:30   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Şimdi öncelikle ben birçok yerde BIOS güncellemein önemini yazdım fakat buradayine belrtmek istiyorum.

BIOS güncelleme işlemi, CPU, Ekran Kartı gibi bileşenlerle olan uyumu artırır.
Öncelikle BIOS sürümünüz eski sanırım.

Sanırım bilgisayar bilginiz eksik olduğu için Asus'un web sayfasına girip BIOS sürüme bakamıyorsunuz. Her ne kadar bir Google araması bu işlem için yeterli olsa da sizn için çok zor olumş olmalı ki BIOS günellemesine bakmamışsınız.

Şimdi BIOS sürüm notlarına bir bakalım:

Version 0801

Description P5VD2-VM BIOS version 0801
1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx.
2. Enhance compatibility with certain memory modules.
3. Fix system cannot install SATA IDE driver under Linux OS.
4. Fix sometimes system will show blue screen during installing Windows XP with certain CPU installed.  

2007/03/02 update  

2. bölüme bakarsanız u BIOS sürümünün RAM'lerle daha uyumlu olduğunu görebilirisiniz.

--------------------

Version 1003

Description P5VD2-VM BIOS version 1003
1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx.
2. Enhance compatibility with certain memory modules
3. Update EZ-Flash to B320  

2007/03/23 update  

Bir başka yeni BIOS ve yine RAM'lerle uyumluluk artırılmış.
-----------------------------------------------------

Version 1202

Description BIOS update file for P5VD2-VM(Version 1202)
Enhance compatibility with certain memory modules  

2007/11/29 update  

Ve bir başka yeni BIOS daha ve yine uyumluluk daha da yukarı çekilmiş.

O zaman size tavsiyem buraya bir göz atmanızdır.

Recep Baltaş
11-06-2009, 15:20   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Sonuçtan haberdar et bizi.

DreamQuest
18-06-2009, 13:16   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Ünlü bir markanın teknik servis sorumlusu olarak çalışıyorum.Bir modelimizde maalesef kullanılan anakart modeli bu P5VD2-VM dir.Maalesef diyorum çünkü bu modellerimizin hemen hemen hepsi servisimize uğramıştır.Bizlerde ilk başlarda ram uyumsuzluğunu düşündük ve bios update yöntemlerini tercih ettik.Fakat hiçbir netice vermedi.Bilgisayarlar 1-2 ay sorunsuz çalıştıktan sonra aynı problemle tekrar servisimize dönmeye başladılar.Daha sonra öğrendik ki ; bu anakartlarda ( komik gelecek belki ama ) montaj hatası mevcuttur.Yani kuzey köprüsü etrafında bulunan bazı kondansatörler, yanlış yerlere montajı yapılmıştır.Bu kondansatörleri doğru yerlerine taksanız bile, yine de tam performans vermiyorlar ve ehil olmayan kişiler yüzünden, anakart daha kötü bir hale geliyor.Sonuç itibariyle; bu model bir anakartınız varsa, ya anakarttan umudunuzu kesip, yeni bir anakart alacaksınız yada bu mavi ekran ve resetleme problemleriyle yaşamaya alışacaksınız...

Banned
27-03-2010, 14:59   |  #8  
Banlandı
23 mesaj

anakartında problem yoktur.koskoca Asus firması yanlış  devremi yapacak sallamayın benimde aynı anakart.RAmleri değişirken bende problem yaşadım.herkez bişeyler salladı.ana problem bios ayarlarından dolayı farklı frekanları denemedşm ama aynı hızdaki ramleri takmadan önce cmos pilini çıkar.sonra tak.garanti olcak.ama farlı frekanslarda ise onun bios ayarı var biraz kurcaladım ama bişe anlayamadım .kolay gelsin

nazimsemiz
22-07-2010, 17:42   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

Aynı anakarttan bende de var, ben o sorunu hallettim :) Üzerinde ki orj rami cıkardgnda hangi rami takarsan tak mavi ekran alıyodum hatta onunla birlikte taktıgım ram ler de mavi ekran hatası alıodum. Anakartı degstrmekten baska bi alternatf, Kingstoon 1 Gb 800 mhz ve beraberinde kingstoon 2 gb 800 mhz lik ram kullanıyorum Toplamda 3 gb ram var su an mavi ekran hatası almıyorum. marka frekans uyuşması da onemli bu konuda. yani ramlarn ureticilerine de dikkat et derim. Şimdi diceksin ki  2 ram a verecegim paraya biraz daha eklerm ankart alırım. O da mantıklı ama en azndan su an 3 Gb ram le sornsuz calsyrm ben umarm ilerde de sorn cıkarmz