Asus P7P55D PRO Anakartta EPU 6 ENGINE Programı

erelfb
12-01-2010, 16:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selam arkadaşlar,

Sistem şu şekilde;

Intel Core I7 860 - Zotac GTX 295 - Asus P7P55D PRO - Kingston DDR3 1333 Mhz CL9 2x2 gb - 750 GB Samsung.

EPU 6 Engine programı ile mod değiştirdiğim zaman, bazen mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar otomatik reset atıyor. Bazen ise klavye ile mouse kilitlenip kalıyor.Mod değişimlerinde calibration yaparken yarıya geldiği zaman yine makine donuyor. Baya yaygın bir problemmiş bu galiba. Windows Vista ve Windows 7 de aynı. İkisindede değişmedi. Makine hep high performance modunda, turbo moduna ya da auto moda geçiremiyorum.

İşlemci hızı ayarlarını nasıl yapabilirim? İlla EPU 6 Engine programını kullanmam mı gerekiyor? Yoksa bu işi yapan başka bir program daha varmı veya bu iş bios tan nasıl yapılıyor? Ramlerim ile alakalı birproblemmi var? Yardımlarınız için teşekkürler.

Son Düzenleme: erelfb ~ 12 Ocak 2010 16:43
Lieutenant_cy
19-01-2010, 20:14   |  #2  
Taze Üye
16 mesaj

kardes ayni sorun bende de var.. benim sistem de intel core i7 860, nvidia geforce 9600gt 1gb, asus p7p55d anakart, 1tb seagate harddisk, windows 7 ultimate... soylediklerinin aynisini ben de yasiyorum.. calibrate yaparken benim de yarida donuyor ve durduk yere pc kilitleniyor ne mouse ne klavye calisiyor, resetlemek zorunda kaliyorum ve bazen de kendisi durduk yere resetliyor.. google'da arama yaparken yazdiklarini gorunce sevinmistim belki cozum konusu olmustur diye ama kimse yanit yazmamis.. ne olacak halimiz... anakartin bios versiyonunun guncelledim hala devam ediyor.. standart islemci fani belki yeteri kadar sogutmuyor dedim gidip dev kadar sogutucu aldim ama arada yine yapiyor. bios ayarlarindan turbo performance'dan better performance'ye getirdim  yine arada yapiyor... bu konuda bilgisi olan arkadaslar lutfen konuya bir el atiniz..

metaroth
27-04-2010, 23:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

merhaba

arayan arkadaşlara yardımı olsun.mesela yüksek performans modundasınız değil mi.hız açırtma yapmaya yarayan çubuk varya onu birer ikişer puan artırıyrusunuz böylece işlemci hızlanıyor.%30 a kadar limit var ama 11 12 den sonra maviekran çıkmaya başlar.mavi ekran çıkınca o çubuğu azaltacaksınız 11 ise 12 mesela sonra düzelir.birden zort diye artımayın.prime 95 ile test yapabilirsiniz o calibre menüsü bazen kafasına göre mavi ekran veriyor.mavi ekrandan sonra epu6 otomatik man başka bir moda geçecektir üzerinde çalıştığınız moda el ile geçirip hızlıca bir kademe düşürün ki mavi ekran çıkmasın yine.

StallioN
08-05-2010, 23:36   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

dostum bence senin sisteme bakarsak uyumsuz olmuş bi taraf fazla bi taraf eksik bence bu özellikte bi sisteme 4 gb ram az gelmiş tabi sana tavsiyem  KINGSTON 6 GB 1333MHz DDR3 TRIPLE KIT

Son Düzenleme: StallioN ~ 08 Mayıs 2010 23:39
orhan2728
13-09-2010, 18:28   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Herkese iyi günler sorumu bu başlık altına açmayı uygum gördüm.
Benim epu engine programı Nvidia Geforce GTS 250 ekran kartımı tanımıyor. Yani Pc ekran kartını aygıt yöneticisinde tanıdığı halde Epu 6 engine programı görmüyor. Bu neden olabilir ve çözümünü bilen var mı? Şİmdiden teşekkürler.