Merhaba arkadaşlar.öncelikle bilgisayarımıön özelliklerini yazayım
Asus vk191S 19'' monitör
Asus Eah 3450 512 mb erkran kartı
on-board ses kartı
4 gb ram
500 gb hdd
windows vista işletim sistemi
Ati catalyst controller (bundan sonra acc olarak yazacağım ) programının ekran kartını nasıl kontrol ettiğini kurcalarken ( ki bilgisayar bilgim yüksektir fazla ayrıntıya overdrive a falan girmeden bakınıyordum) ısınma düzeyi göstergelerinin nasıl çalıştığını kurcalamaya başladım... Grid adlı oyunu oynarken alt+tab kombinasyonuyla acc ye girdiğim an monitör bi anda kapandı ve sorunumda o anda başladı...
eski monitörümle sorunu düzeltmeye uğraştım ama bir türlü 800x600 çözünürlükten yukarı çıkamadım. her çıkış istemimde monitördeki görüntü gidiyor ( bariz monitör kapanıyor ve açılmıyor ve tekrar çalışması için elektrikle bağlantısını kesmem gerekiyor)
Makineyi aldığım yere götürdüğümde monitörün windows 7 de istenilen çözünürlüğe çıktığını yalnız tanımlama yapılmadığında aynı sorunla karşılaştığını gördüm.
Tekrar binbir zahmet onlarca km. yol yürüdükten sonra evimde denemeye cesaret edebildim ve amanın oda ne?!?!?! ytine aynı sorun... ne kadar uğraştıysam monitörü vista ya tanımlayamadım acc den uğraştım sonrasında aygıt yöneticisinden 'genel PNP monitör' olarak gördüğünü fark ettim... uğraştım çabaladım yine bişey beceremedim... sorunumun ne olduğunu açıklayabilir yardım ederseniz sevinirim. saygılarımla