arkadaşlar 2 hafta önce bu işelmciyi aldım fakat ısısı biraz bana yüksek geldi stok fanını kullanıyorum ve stok fanı çok kulllanışlı değil sistem boşta iken 50 52 derece arasında oynuyor herhangi bir o.c işlemi yapmadım sizce normel mi cpu fan rpm ini 4000 e çıktıgını gördüm sizçe bunlar sorun teşkil edermi oyundaykende en fazla 60 dereceyi gördüm ( oyun test driver ultimate)
athlon 2 x4 620
yanlıs fan devri 4000 e kadar çıktı bide işlemci için kaça kadar ısı sorun yaratmaz
AMD'nin sitesinde işlemci modelinizi bulun. Orada kritik sıcaklık değeri yazar.
Zaten AMD nin eski işlecilerinde ısınma sorunu vardı.Yeni işlemcilerinde stok fanla sistem boşta iken 35 dereceyi gecmiyo ama tabi kasanın iç kısmındaki sıcaklıkta cok önemli....Daha geniş kasa kullan ve en kısa zamanda işlemciyi yenilersen sorun kalmaz diye düşünüyorum..Yeni işlemc,i alamıyosanda işlemci soğucusu al :D
aslında o işlemci normalde 32 derecede çalışır 57,5 dereceyide geçtiğini göremedim çok uzun süre abanınca işlemciye.. ama sende doğru orantılı bir sorun sebebi ile bu ısı.
en başa psu en düşük 400 wat ve amper değerlerininde yüksek olması lazım çıkış yoksa direk işlemci ısınıyor. 2. sebep anakart modelini yazmamışsın ama neyse anakart çipsetlerin pasif soğutmalı vede aşırı ısı üretiyordur buna ek birde sağlam bir ekran kartı var ise onunda yayacağı ısıyı düşünürsek kasa içinde çok sağlam bir hava silikülasyonu yok ise yine çok ısınacaktır sistem.
kasa modeli psu ve anakart modelini belirtirseniz sorunu çözmek daha kolay olacaktır.
anakart gıgabyte GA-720 US3
KASA gıgabyte GZ x5
EKRAN KARTI 1GB SAPPHIRE 4850
ama kasanın powerından sorun olucagını sanmıyorum çünkü power hiç ısınmadan sistemi gayet çalıştırabiliyor ekran kartımın sıcaklığı ise gayet iyi boştayken 33 derece yük altında ise en fazla 45 derece gördüm power 420 watt gerçek powerder
anakartın üzerinde çift çipset var ve çipin teki tam işlemcinin hava aktardığı noktada sanırım senin kasa içi hava silikülasyonu yetersiz geliyor. başkada bir ihtimal yok. bende tek çipset var sözde ama yeni çipsetler pasif soğutma ile resmen soba gibi ısı yayıyor.
evt black_flood tam işlemci fanın altında çipset war ve birazcık sıcaklık yayıo ondan olabilirmi
ön panele bi 12 cm lik fan almam gerekiyor heralde arkada war bitane 12 cm lik birde hdd nin önüne 12 cm lik fan takayım ihşallah işe yarar
az önce kasanın içini açıp kabloları topladım ve clips ile bağladım zaten kasayı kendım toplamıştım ama heyecandan şimdiye kadar kablolar sarkık durdu az önce topladm ve derli toplu oldu 2 derece fark etti:d