slm arkadaslar;
ya bu x2 4400+ lar türkiyeye yayıldımı. alabilecegim bir yerler varmı, site filan?
athlon x2 4400+ lütfen.....
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.boğaziçi bilgisayardan alabilirsin.opteronunda çift çekirdeklileri mevcuttur.4200 ün üstünde işlemciler şu an için mevcut değil.belki özel sipariş üzerine 5200 lük işlemcilerde getirilebilir.4200 ün fiyatıda biraz tuzludur.
Türkiye de o işlemciyi bulamazsın.
Dahada gelemsine çok var.
Opteron çift çekirdekli işlemciler ise farklı klasmana girerler. Onlar server sistemleridir ve socket 940 kullanırlar. Server olduğu içinde düz ram değil, Registered Ram kullanmak zorundasın.
Yani bambaşka birşey.
O işlemcilerden bir ara 10 tane felan yurt dışından numune olarak geldi ama bize gelmesine var. Bogaziçindede Fx serisi ve opteronlar olmasına rağmen X2 yok diye biliyorum ben.(X2 ler socket 939 dur.)
2 hafta değil, bence daha çok beklemelisin.
(bogaziçi bu durum için bir çok firmadan daha hızlı. Çünkü aslında Türkiye ve Ortadoğudaki en büyük dağıtıcı firmadır. Bir çok parça onların aracılığı ile gelir. X2 4200 de gelmis ama ellerinde kalmamıs, ama üst modelleri bilmiyorum.)
İşte amd ile intelin ayrıldığı nokta burada. Intelin Dual Coreları şu an iyi kötü bulunabiliyor.
Intelin marka, Reklam, bu tür pazarlamalara verdiği önem sayesinde. Amd ise bunlarda hiç bir ilgisi yok.
O yüzden socket 939 gelene kadar neler çektirk!!! Nforce 4 anakartlar gelene kadar....