Ati 4890 ekran kartıyla oyunlara girişte hata!!

serinca
01-12-2009, 13:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

merhaba ,
Yaşadığım sorunu detaylı açıklamak istiyorum ,
         Yeni bir ekran kartı aldım (ASUS ATI RADEON 4890). Ve daha önce sorun yaşamadığım bir ekran kartının yerine makinama taktım. Sürücüsünü yükledikten sonra, daha evvel de çalıştığını bildiğim Fifa 10 oyununu  açtım. Açılırken ekran karardı ve masaüstüne dönerek şu hatayı verdi, "FIFA 10 requiert une accaleration graphique materialle". Aynı şeyi fifa 09 açılırkende verince eski ekran kartının, driverlarının kalıntıları olabileceğini düşünerek format atmaya karar verdim. Formattan sonra tüm driverları tekrar yükledim, ve yine aynı hatayı verdi.
Daha sonra atinin sitesinden en son sürüm driveri, şu linkten " http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp " yükledim.
 Ayrıca directx içinde en son sürümünü şu link ten " http://www.microsoft.com/games/en-US/aboutGFW/pages/directx.aspx " yükledim.
 Makinamı resetledikten sonra oyuna girebildim. Herşey halloldu derken ertesi gün makinamı açtığımda ve oyuna girdiğimde tekrar aynı hatayı verdi.  Tekrar driver ve directx i yüklediğimde ve resetlendiğinde oyuna giriyordu ama makinayı KAPATIP AÇTIĞIMDA tekrar aynı sorunu yaşamaya devam ettim. 
En son anakartın son sürüm Çipset driverlarını yükleyip denedim ama sonuç değişmedi. Günlerdir uğraşıyorum ama bu sorunu çözemedim bir türlü.
En son olarak birkaç oyun daha denedim, "driverweeper" ile eski sürücüleri kaldırıp,
asus un sitesinden indirdiğim ati sürücülerini kurdum, ama aynı hataları verdi.
Özet olarak driver yüklenip resetlendikten sonra oyun çalışıyor ama makinayı kapatıp açtıktan ve oyun açılırken "FIFA 10 requiert une accaleration graphique materialle" hatası veriyor ve tekrar oyuna girebilmek için sürücüleri yüklemek gerekiyor.

Yardımlarınız bekliyorum, teşekkürler.

Sistem özelliklerim : 
WINDOWS XP SP3 lisanslı 
CPU : CORE I7 CPU 860 2.8 
RAM : 4 GB 
ANAKART: ASUS P7P55D DELUXE 
VGA : ASUS ATI RADEON 4890 1GB 
Monitör : Samsung 22' 
virüs prog: norton 360 3.0 lisanslı 
Psu : Thermaltake 750 w