arkadaşlar hangisini tercih ederdiniz?
Ati 5800 serisi mi Geforce GTX 400 serisi mi
gtx460 sayesinde nvidia geforce
HD6000 serisi geldiğinde AMD satışlarını iyice arttıracaktır HD5000'lere yapılacak indirimleride siz düşünün tam kart alma zamanı olacak özellikle HD6000'nin özelliklerine bakıcak olursak eğer gerçekten doğruysa sağlam kart olacaklar nvidia yine köşeye sıkışmış durumda AMD ardındanda 2011'de bulldozer işlemcileriyle birlikte yeni mimari HD7000 serisini piyasaya sürecek 2011 yılında bilgisayar dünyasında köklü değişiklikler olacak.
F/P olarak bakarsak Ati tek geçilecek bir kart... Nvidia'nın fiyat politikaları üzerinde biraz daha çalışması gerekli...
Ancak küçük bir nokta var ki atlamamak lazım... Nvidia'nın bir çok popüler oyun şirketlerine verdiği destek sayesinde oyunlar Nvidia'ya göre daha iyi optimize edilerek piyasaya sürülüyor. Bunun sonucunda da Nvidia oyunlarda daha iyi sonuçlar verebiliyor...
Ama Ati 6000 serileri çıktığında Nvidia biraz daha sıkışık durumda kalacak Ati karşısında. Şu an bile Ati'nin yaklaşık 6 ay gerisinden gelmekte...
Ayrıca ATİ isminin AMD olması da gerçekten sevindirici bir olay... Çünkü AMD , İntele göre her zaman daha güvenilir ve kullanıcı dostu cpu'lar üreten bir firma olmuştur benim gözümde.... Ve çevreme hep f/p lideri AMD cpu'lar tavsiye etmişimdir... ATİ'de yeni ismi ile artık bu konuma geçecektir....
HD6000 serisi geldiğinde AMD satışlarını iyice arttıracaktır HD5000'lere yapılacak indirimleride siz düşünün tam kart alma zamanı olacak özellikle HD6000'nin özelliklerine bakıcak olursak eğer gerçekten doğruysa sağlam kart olacaklar nvidia yine köşeye sıkışmış durumda AMD ardındanda 2011'de bulldozer işlemcileriyle birlikte yeni mimari HD7000 serisini piyasaya sürecek 2011 yılında bilgisayar dünyasında köklü değişiklikler olacak.
Sanki HD6000 serisi geldiğinde Nvidia'nın eli armut toplayacak
Kart'a göre değişir sadece seri olarak bakarsak yanlış olur.
şu zamana kadar ATİ ile geforce başabaş bir mücadele içinde idi. ancak ATİ son 5000 serisi ile geforce un bira zdaha önüne geçtiğini düşünüyorum.
ati yada nvida benim için farketmez herşeyden önce kartın özelliklerine bakarım, performansına bakarım, iki tarafdada güzel kartlar var tabi iki tarafdada boşbeleş kartlar var, bu iş kartına göre değişir markasına göre üreticisine göre değil
komedinin kralı burada. koskoca 5800 serisi ile gtx460 karşılaştırıkıyor. tabrik etmek gerekir. f/p 5770 birinci, performansta 5970 gerisini söylemeye ne hacet. ( tabi bu gtx460 5800 serisinden neredeyse 9 ay sonra çıktı 6000 serisi çıkmak üzere)
Ben eski bi ATI kullanıcısıyımdır. Bana göre kötü kart yok. nVIDIA iyi kartlar üretiyo ama ATI daha iyisini üretiyo. Şu anda da yeni bi laptop aldım. Daha alalı 5 gün oldu. İçinde nVIDIA Geforce GT 330M ekran kartı var. Kullandığım 2. nVIDIA kart ve gerçekten iyi bi oyun kartı. Full detayda oyunları kasmadan rahatlıkla oynuyorum çokta memnunum. Soran herkeze nVIDIA öneririm ama daha iyisini istiyorsanız tabi ki önerim ATI.
Sapphire ATI 5770 Hd 1Gb GDDR5 Kullanıyorum ...
Oyunları Açarken Tek Tıkla(Çok Çabuk Demek İstedim) Ve Elimi Mauseden Çekmeden Oyun Açılmış Oluyor...
Ve Kesinlikle Donma ,Takılma,Yavaşlama Olmuyor Şimdilik ;)