Nvidianın yeni çıkacak her kartı normalde Fermi.
Ama bu aldatmaca.Belki şu an üst seviyi kartlar için konuşuyoruz.Ama orta ve alt seviye kartlarda Nvidia milleti kazıklayacak.Demedi demeyin.
Nvidia'nın taktiği şu: GeForce GT 330 = GeForce GTS 240 = GeForce 9800 GT = "Üç isim, bir model''
Kartların adını değiştirip, birkaç Mhz ekliyor, al sana YENİ SÜPER Nvidia Fermi!
Bu millet seni yer mi?
Yeni çıkacak orta sınıf için her kart bir öncekiyle aynı.bunlar pazarlama taktiği.
İlk olarak Nvidia çok geç kaldığı için üst seviye kartları sundu.(gtx 480,470)
Bunlarla milletin gözünü boyadı.Yaza doğru yeni kartlar geldiğinde Nvidia'yı millet görecek?
Nvidia'nın eski yongalarını yeni bir dış görünümle sattığı konusunda eminim. 300 serisi 200 serisinden daha çok performans artısı sunmuyor ve istisnasız aynı GPU'ları kullanıyor. Bir üreticinin yeni ürününe ne ad vereceği kendi özel kararıdır. Fakat gerçek şu ki bu yonga üreticisinin pazarda henüz yeni bir yonga mimarisi bulunmuyor. Ve Fermi (GeForce 400 serisi) için biraz daha zamanı var. AMD yeni nesil işlemcilerini aralıksız şekilde pazara sunmaya devam ederken, Nvidia'nın buna karşı ayakta kalmak ve yanıt niteliğinde ürünler sunmak zorunda olması bir sır değil.
Bununla birlikte Nvidia'nın bu taktiği ancak bilgisayar konusunda acemiler için bir korku oluşturabilir. Farklı ekran kartlarının neden olduğu karışıklıktan dolayı doğru kararı vermek zorlaşabilir. Bu nedenle yeni bir komple sistem veya ekran kartı almadan önce ayrıntılı olarak bilgi edinmeniz daha doğru olur. Böylece sözde oyuncular için tasarlanmış ekran kartlarından satın almamış ve kötü performansı konusunda hayal kırıklığına uğramamış olursunuz.
Bu yüzden Nvidia alacaklara duyurulur!
DirectX 11, Fermi bunlar bahane.Hepsi yalan.
Zaten ben Nvidia'nın bu kadar gecikmişken, yepyeni yongalar üretmesini beklemiyordum.
Hala Nvidia dersenizde, orta seviye için GTS 250 öneririm.Bana göre Nvidia'nın Fiyat/Performans açısından en iyi kartıdır.Alt seviye için ATI'den vazgeçmeyin.
Üst seviye kartlar için biraz daha bekleyelim.Nvidia birkaç model daha çıkartsın.(gtx 465/460)Testleri görelim.Ona göre karar veririz.