catalyst hakkında bilgi almak istiyorum ben 8.2 versıyonunu yukledım yuklerken yanlıs anlamadıysam oncekı versıyonlarını yuklememı soledı ama ben daha once 7.10 u yuklemıstım yuklemeye devam ettı sımdı masaustunde sag tıklayıp control center a gırmeye calısınca cli.exe uygulama hatası veriyor yanı sımdı benım bılgısayarımda catalyst 8.2 sorunsuz yuklenmısmı yoksa hatalımı ve control center ından hangı ayarları yapabılırım bunlar bana ne katar yani biridsi bu catalyst ın ne oldunu ıyıce bı anlatırsa herseyıyle yada bu konuyla alkakalı bı lınk verırse cok yardım cı olur teşekkür ederim
ATI Catalyst 8.2 hakkında
misal vermek gerekirse http://support2.jp.dell.com/docs/video/P152390/tr/vpurecvr.htm gibi :)
Catalyst ile ekran kartında ayarlamalar yapabilirsin.oyun veya film mod ları için,çözünürlük/renk ayarları için....vs
işletim sistemin vistamı?8.2 sadece vista için çıktı bildigim kadarıyla.
ışletım sıstemım xp atının sıtesınden yukledım orda vardı xp surucusu
BOOMFUNKMCS sagolasın benımkının acılmıo olması hata verıo olması konusunda bı bılgın varmı bıde hepsının turkce destegı varmı her surumunun sımdıden tesekkuurler
öncelikle,sürücü bilgisayar ile donanım arasında bir bağ dır ve kurdukları dil in bir önemi seni bağlamaz :)
ATI Catalyst,ekran kartını daha performanslı kullanabilmeni sağlayacak bir çeşit OC (overlock) programı.bu program Türkçe mi? hayır :) ben ekran kartımı aldığımda içinden Türkçe olarak çıktı,bu şekilde kullanıyorum.
ATI Catalyst nin çalışmamasının sebebi araştırdığım kadarıyla sisteminde Net Framework olmaması.Net Framework versiyonlarını yükleyerek bu sorundan kurtulabilirsin.
boomfunk cok teskkur edrım cok yardım cı oldun yoladıgın sıtede baya ısıme yaradı olayı daha ıyı kavradım son bı soru soracak olursam bu overdrıve dekı saat hızlarını attırarak performans ayarlıya bılıyorum anladıgım kadarıyla bu max degerlerı nereden bulabılırım cunkı deneyerek yusek degerlere cıkıp karta zarar verebılırım bunun saglıklısı nereden bulunabılır kartım msı 2600 xt
overdrive daki saat hızları max werim alabiliceğin değerlerdir üretici firma tarafından onaylı saat hızlarıdır..
baxı,eklediğim resimden de anlayacağın gibi ATI Catalyst nin kendince performans ayarları var:yüksek performans,dengeli,yüksek kalite...vs
bunun da ötesine geçmek kendi çapında OC (overlock) demektir ve risk taşır.aşırı ısınma sonucu ekran kartını yakabilirsin.sana tavsiyem ATI Catalyst nin performans ayarlarına güven,tatmin olmuyorsan riski göze alabilirsin.ayrıca,ATI Catalyst nin ayarlarıyla oynayabilirsin bir zararı yoktur :) şahsen kurcalamadığım ayarı kalmadı.buna OC denmez,başarılar...
TESEKKURLER GEREKLI CVPLARI ALDIM SAGOLUN